• GrađanIN: SNS i GG „Inđija i ti“ već krše izborni proces

  Pokret GrađaniIN optužio je danas lokalnu vlast da već krši izborni proces.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  GrađanIN: SNS i GG „Inđija i ti“ već krše izborni proces

  Kako je u razgovoru sa novinarom IN Medija objasnio odborniik, Strahinja Jovanović,  aktivistinja pokreta GrađanIN je jutros u osam sati zatekla kako deo zaposlenih u opštinskoj upravi već sedi na stolici Šaltera 1 ne dozvoljavajući građanima da se obrate službeniku.

  U video poruci koja je objavljena na zvaničnim nalozima ovog pokreta navodi se da je aktivistkinja Građanina sprečena da na šalteru u zgradi Opštine Inđija preda zahtev za pristup informacijama od javnog značaja.

  Kako navodi lider pokreta, Strahinja Jovanović stolica na Šalteru 1 je bila zauzeta dva sata.

  Naša aktivistikinja je dva puta pokušala da preda Zahtev ali je Šalter bio zauzet od strane zaposlenih u javnoj upravi. Jedna od njih, Aleksandra Ivaz je i odbornica GG „Inđija i ti“. Umesto da je na svom radnom mestu sprečava građane da podnesu bilo kakav zahtev tako što je dva sata zauzela stolicu i pritom se bahato ponašala,  konstantno kucajući poruke na telefonu. Svesni smo da onaj koji preda prvi zahtev dobija opštinskog overivača za predstojeće lokalne izbore ali ovako ponašanje je nedopustivo.Žao mi je samo ostalih radnika opštinske uprave koji moraju da trpe bahato ponašanje aktuelne vlasti. – kaže Jovanović i dodaje da lokalna vlast čiji je deo i GG „Inđija i ti“ na ovaj način želi da onemogući predstavnike opozicije da podnesu bilo kakav zahtev.

  Oni su čekali da Ana Brnabić raspiše izbore i sve svoje snage su upotrebili da ostvare svoj cilj, da prvi dobiju opštinskog overivača. Ovog puta i preko radnika opštinske uprave koji su iz njihovih redova. Tražićemo i odgovornost odbornice Aleksandre Ivaz. –kazao je Strahinja Jovanović.

  Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić raspisala je jutros u 10 lokalne izbore za 2. jun.

  Lokalni izbori će biti održani u onim opštinama u kojima nisu održani u decembru, između ostlih i u opštini Inđija.

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika