• GrađanIN spreman za lokalne izbore, ostatak opozicije bez komentara

  Grupa građana „GrađanIN“ u reakciji na to da će l okalni izbori biti održani 2. juna navode da su oni spremni za izbore, da imaju završen program, listu, nosioca liste i plan kampanje. Na izbore izlaze sami. Ostatak inđijske opozicije nema komentar oko predstojećih redovnih lokalnih izbora.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  GrađanIN spreman za lokalne izbore, ostatak opozicije bez komentara
  Foto: IN Medija

  Grupa građana „Građanin“ na izbore izlaze sami što je odluka koja je doneta u oktobru 2023. godine, kaže za IN Medija Strahinja Jovanović, on ističe da se trka za izbore odvija tokom sve četiri godine a ne mesec dana pred izbore te da za njih ovaj datum nije iznenađenje i da su oni spremni.

  -Mi spremno dočekujemo ovaj datum, nismo iznenađeni ozbiljni ljudi koji se bave politikom rade na izborima od mandata do mandata, od izbora do izbora a ne mesec dana pred izbore. Mi smo već sastavili listu, izabrali slogan, nosioca liste imamo razrađenu kampanju. Bilo je potrebno samo da znamo datum i već po raspisivannju mi predajemo listu. Lista može biti predata u ponedeljak ili sredu, u zavisnosti kada će nam odobriti notara da verifikuje potpise. – objasnio je Jovanović

  On kaže da nije bilo sumnje da će izbori biti svi u isto vreme i da su se oni kao grupa građana prema tome odnosili na način da budu „u niskom startu“ čim se izbori raspišu da budu spremni.

  Jovanović o odluci da na izbore izlaze samostalno kaže da su njihovi simpatizeri doprineli toj odluci, da im je tako obećano i da će to ispoštovati.

  -Izbori nisu fer, to je jasno. Nema slobodnih medija, u Inđiji naročito, osim jednog jedinog medija gde opozicija ima mogućnost da iznese svoje mišljenje. Da ne nabrajam dalje oko biračkih spiskova i ostalih već poznatih problema, ali smatram da ne smemo bojkotovati izbore. To bi značilo da dajemo legitimitet ovoj vlasti na još četiri godine, bez borbe. Treba se boriti i siguran sam da će opozicija u Inđiji pobediti. – kaže Jovanović.

  GrađanIN će svoj program predstaviti tokom sutrašnjeg dana, kampanja od vrata do vrata počinje od nedelje i sve predizborne aktivnosti kreću već danas.

  Ostatak inđijske opozicije nema komentar oko predstojećih redovnih lokalnih izbora, deo opozicije prema najavama sastaće se večeras ili sutra i na tom sastanku biće utvrđeno kako će izgledati predizborna kampanja ako je bude.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika