• Građanska Vojvodina: Opasna fašistička hajka na Brajana Brkovića

  Koalicija nevladinih organizacija Građanska Vojvodina pozvala je danas građane da stanu u zaštitu aktiviste pokreta “Bravo” Brajana Brkovića, koji je meta opasne fašističke kampanje, i tako odbrane i vlastito dostojanstvo.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Građanska Vojvodina: Opasna fašistička hajka na Brajana Brkovića

  Brajan Brković godinama je već na udaru vladajuće stranke, a ovih dana protiv njega je pokrenuta klasična gebelsovska hajka, čiji je cilj svima dobro poznat, kao i stravični učinci.- navela je Građanska Vojvodina u saopštenju za javnost.

  Podsetili su da se hajka vodi kroz izmontirani video koji se deli na društvenim mrežama i gde se Brković predstavlja kao “nasilnik koji mrzi Srbiju” i “redovno skrnavi srpsku zastavu”.

  Dodali su da se kampanji potom pridružuje “armija samoproglašenih branitelja srBstva” od targetiranog “neprijatelja”, među kojima se “posebno istakla” i bivša državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović.

  Toj Dijana Hrkalović trenutno se pred Specijalnim sudom sudi se za trgovinu uticajem u slučaju ubistva na tramvajskim šinama. Ta Dijana Hrkalović relevantna je sagovornica režimskih medija i tabloida, obično u ulozi žustre braniteljice lika i dela predsednika Republike. Ta Dijana Hrkalović optužila je Brajana Brkovića da je ‘ustaša’, da bi ‘Srbe na vrbe’, da je ‘sledbenik šiptarskih terorista’… Ta Dijana Hrkalović je pandan poželjnog podanika ili reprezenta režima koji je normalizovao nasilje i govor mržnje.- ocenila je Građanska Vojvodina.

  Upitali su da li će na pretnje Brajanu Brkoviću reagovati proevropski i građanski opozicioni akteri ili će pristati da “nacistički model dehumanizacije političkih protivnika postane deo izborne kampanje”.

  Da li će se građani Novog Sada suprostaviti fašističkim orgijama u najavi? Ili će čekati da stignu do njih? To je izbor koji je pred svima, i od kojeg zavisi sve ostalo. A 2. juna je samo glasanje. – navela je Građanska Vojvodina.

  Građansku Vojvodinu čine Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Centar za regionalizam, Građanska akcija Pančevo, Zelena mreža Vojvodine, Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, Centar za interkulturnu komunikaciju, Vojvođanski građanski centar i Centar građanskih vrednosti.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina