• Hakeri napali Soinfo – jedini nezavisni medij u Somboru

  Soinfo, jedini nezavisni medij u Somboru, od sinoć je meta DDoS napada.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Hakeri napali Soinfo – jedini nezavisni medij u Somboru

  Redakcija trenutno ne može da objavljuje aktuelne informacije. Sam pristup sajtu je onemogućen ili otežan, dok je otvaranje vesti putem društvenih mreža nemoguće.

  Kako je objavljeno, DDoS napad je počeo u ponedeljak, oko 22.30 časova, a za samo sat-dva upućeno je više od 35 miliona zahteva za pristup sajtu sa različitih IP adresa iz nekoliko država.

  DDoS napad potvrdio je i hosting provajder koji koristimo, i obavestio nas je da su kontaktirani provajderi sa kojih napadi dolaze.Molimo vas za strpljenje i razumevanje. – navode u Soinfo.

   U redakciji Soinfo kažu za 021.rs da napad traje i dalje, te da se radi na rešavanju problema.

  Mi smo mali sajt, nismo očekivali da će nam se dogoditi ovakav DDoS napad, ali izgleda da se i to dešava. Ovo traje već nekih 12 sati, dosta je čudno i izgleda da niko nije siguran. – poručuju u redakciji ovog lokalnog medija.

  Soinfo je u ponedeljak objavio da je koordinator biračkog mesta Stapar, suprug bivše gradonačelnice Sombora Dušanke Golubović, koja je bila prva na listi SNS-a na pokrajinskim izborima, „zvezda“ snimka objavljenog na društvenim mrežama nazvanog „Naprednjaci beže od besnih građana Beograda“.

  Kako su objavili, u Beogradu je prethodnih dana boravila ekipa „somborskih promotera“ Srpske napredne stranke, a predvodio ih je odbornik Dejan Đurković.

  U Soinfo za 021.rs navode da ne mogu sa sigurnošću da tvrde zbog čega se dogodio hakerski napad na sajt.

  Zaključuju da će obavestiti javnost kada normalizuju rad. 

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina