• Hrana u ugostiteljstvu poskupela preko deset odsto u novembru

  Hrana u ugostiteljskihm objektima je tokom novembra poskupela 10,6 odsto na međugodišnjem nivou, dok su cene prenoćišta u istom periodu skočila 12,2 odsto, objavio je Republički zavod za statistiku (RZS).

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Hrana u ugostiteljstvu poskupela preko deset odsto u novembru
  Foto: Pixabay

  Cene svih usluga (sem noćenja) su poskupela manje od jednog procentnog poena u odnosu na oktobar.

  Kako navodi Nova ekonomija, skok cena je dramatičniji ako se ovaj novembar upoređuje sa prosečnim cenama iz cele 2022. godine. U tom poređenju, noćenja su poskupela 22,6 odsto, hrana 17,1 odsto, a alkoholna pića za preko 14 procentnih poena.

  Pečenja i jela po narudžbini poskupela su 11,4 odsto za godinu dana, toplih i hladnih predjela 10,7 odsto, gotovih jela 8,8 odsto, a variva 9,8 odsto.

  Cene salata porasle su za 8,6 odsto, hleba 7,9, kolača 10,4, alkoholnih pića 8,5 odsto, bezalkoholnih pića 11,5 a prenoćišta 12,7 odsto.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Vlada Srbije: Skuplji hleb od brašna T-500

  Vlada Srbije usvojila je danas izmenjenu Uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna "T-500" kojom se koriguje cena te životne namirnice jer su poskupele […]

  Za vikend promocija programa InfinitUm

  U subotu 22. juna održava se promocija InfinitUm u Oplenačkoj 33d u Beogradu. InfinitUm je program intelektualnog, socijalnog i emocionalnog razvoja dece. […]