• Humanitarni koncert za Ljiljanu Kukić sutra od 19 sati u sportskoj hali

  Humanitarni koncert za pomoć inđinčanki Ljiljani Kukić biće održan  u sportskoj hali u Inđiji sutra od 19 sati sa cenom ulaznice od 1000 dinara. Humanitarnom koncertu se odazvalo 10 izvođača narodne muzike. Karte su u prodaji u parfimeriji “Oaza” dok na dan koncerta zainteresovani karte mogu kupiti na ulazu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Humanitarni koncert za Ljiljanu Kukić sutra od 19 sati u sportskoj hali

  Pomoć je namenjena inđinčanki Ljiljani Кukić kojoj je novac potreban za lečenje multiple skleroze.

  Prve tegobe Ljiljana je osetila 1998.  godine u vidu jakih vrtoglavica koje su lečene vitaminskim terapijama.

  1. godine na specijalističkom pregledu dijagnostikovana je Multipla skleroza (Dg. G.35 Sclerosis multiplex).

  Do progresije bolesti došlo je u julu 2011. godine kada je Ljiljana lečena pulsnim terapijama kortikosteroida. Javila se nestabilnost pri hodu, trnjenje u stopalima kao i u šaci leve ruke. Otežano se kreće uz pomoć druge osobe. Tokom dana joj se javljaju duple slike a prisutno je I zamućenje vida na desnom oku.

  Nadu za poboljšanje zdravstvenog stanja Ljiljana ima u lečenju matičnim ćelijama koje se sprovodi u jednoj klinici u inostranstvu koja ima dugogodišnje iskustvo i pozitivne rezultate u lečenju ove bolesti.

  Кako bi Ljiljana što pre nastavila sa lečenjem potrebna joj je pomoć ljudi dobre volje u vidu donacija.

  Sredstva su joj potrebna za transplantaciju matičnih ćelija (HSCT), specijalističke preglede, laboratorijske analize, rehabilitaciju, i putne troškove.

  Podsetimo da je 31. decembra prošle godine  u parkiću na trgu Slobode organizovana manifestacija „Humanitarni doček Nove godine“ u kom učestvuju četiri inđijska Udruženja građana a događaj ne namenjen prikupljanju sredstava upravo za Ljiljanu Kukić.

  Tom prilikom sakupljeno je 170.000 dinara.

  Pozorišna predstava “Udavače” izvedena u Kulturnom centru Inđija 7. februara . Predstava je humanitarnog karaktera i realizovana je u saradnji sa Kreativnim centrom Artelje, pomoć je namenjena inđinčanki Ljiljani Кukić. Novac od prodatih karata namenjen u svrhe pomoći za lečenje kao i novac koji je tom prilikom prikupljern u kutiji za dobrovoljne priloge.

  Sinoć je takođe održan humanitarni koncert „Snaga Krajine“ na Banstolu gde je nastupilo 10 grupa i pojedinaca, izvođača Krajiške muzike i tom prilikom za Ljiljanu Kukić je sakupljeno 140.000 dinara.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Još jedna humanitarna akcija za Ljiljanu Kukić

  Humanitarna akcija prikupljanja novca za lečenje Ljiljane Kukić biće organizovana u subotu 20. aprila u inđijskom šetalištu od 8 do 13 sati. Ovog puta novac će biti prikupljan na humanitarnom […]

  Upis dece u vrtiće traje do 15.aprila

  Prijava za upis deteta u Predškolsku ustanovu „Boško Buha“ u Inđiji može se podneti elektronskim putem na nacionalnom Portalu eUprava Republike Srbije, ili lično, u prostorijama vrtića. […]