• Iako kasni, završetak radova biće pre roka

  Hala u Beški biće gotova pre roka, kazao je aktuelni predsednik opštine Inđija Vladimir Gak prilikom obilaska radova na izgradnji iste. Završetak radova na izgradnji hale u Beški najavljen je prošle godine za prvu polovinu ove godine, iako kasni završetak radova Gak javnost ubeđuje da će biti „pre roka“.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Iako kasni, završetak radova biće pre roka
  Foto: Idejno rešenje Opština Inđija

  Gak je još jednom najavio drugu etapu koja podrazumeva izgradnju konstrukcije hale sa krovom, za šta je ove godine iz budžeta predviđeno 122 miliona dinara a prošle 2023. godine za isti posao budžetom je opredeljeno 152 miliona dinara.

  Izgradnja hale u beški počela je potpisivanjem ugovora sa odabranim izvođačem radova krajem 2022. godine, tada je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak obećao da će u 2023. godini halča biti pod krovom a sredinom 2024. biće data na upotrebu građanima Inđije.

  Iako je prošle 2023. godine u budžetu opredeljeno 152 miliona dinara za „izgradnju konstrukcije sa krovom“ na hali u Beški, ova ista namena sa iznosom od 122 miliona našla se i u budžetu za 2024. godinu. Dakle isti posao u dve godine planiran budžetom građana, nije objašnjeno da li je 122 planirana miliona dodatak na već opredeljenih 152 miliona za konstrukciju i krov .

  Načelnik Odeljenja za privredu i investicije Dragan Ibročić nije odgovorio na pitanje IN Medija iz kojih razloga se u budžetu za prethdnu godinu i ovu godinu nalazi isti plan utroška sredstava za iste radove. On je odbio da odgovori na pitanje da li je cena radova porasla te je umesto planiranih 152 miliona stavljanje hale pod krov poraslo na 274 miliona dinara odnosno 2,3 miliona evra.

  Ibročić je prošle 2023. Godine potvrdio najave predsednika Vladimira Gaka dace hala biti gotova u prvoj polovini 2024. Godine.

  – Očekujemo u narednih petnaestak dana da će biti završena prva etapa radova. U narednom periodu nas očekuje je izgradnja samog objekta a nakon toga i treća etapa, opremanje sportske hale. – rekao je, 10. Marta 2023. godine  načelnik Ibročić.

  Međutim od ispunjenja obećanja završetka radova u prvoj polovini 2024. nije došlo ali je Gak svoje neispunjeno obećanje, kašnjenje i objašnjenje o uvećanju troškova prilikom izgradnje predstavio kao “završetak radova pre roka”.

  Obećanja i neispunjenja

   

  U 2022. godini budžetom su predviđena sredstva za „Izradu projektne dokumentacije za izgradnju sportske Hale u Beški“ kao i 38 miliona dinara za „izvođenje pripremnih radova i radova na izgradnji hale u Beški izrada temelja i temeljne ploče“ prva faza radova.

  Radovi na izgradnji hale u Beški počeli su na proleće 2022. godine, pred same predsedničke izbore, dok su se intezivirali tokom oktobra, prema najavama lokalnih vlasti. Vladimir Gak je oktobra 2022. godine govoreći o dinamici radova novinarima je izneo zanimljivu teoriju o važnosti ovog “kapitalnog projekta”.

  – Sad je opet pitanje strpljenja, kaže neko Beška nema halu 100 godina. Nije sto, nego 2022 godine, ako računamo od nulte, beščani nisu imali halu. I sad je problem da li radovi kasne nekoliko meseci. – objasnio je Gak.

   

  U 2023. godini budžetom lokalne samouprave predviđeno je ukupno 188 miliona dinara za dve etape izgradnje sportske hale u Beški, što je samo polovina potrebnog novca za završetak hale obzirom da je predračunska vrednost gotovo 348 miliona dinara.

  Prvom etapom igradnje obuhvaćeno je izgradnja temelja i temeljne ploče, u prvoj fazi za strični nadzor izdvaja se 1,2 miliona dinara dok 34 milina dinara odlazinapomenute radove. U projekciji budžeta se ističe da je plan završetka radva 2023. godina što bi bio uvod za drugu fazu.

  Druga faza radova od 152,6 miliona dinara podrazumeva izgradnju konstrukcije sa krovnim pokrivačem i kao planiran završetak radova navodi se 2023. godina.

  Novac koji se budžetom predviđa u 2023. godini je samo polovina onoga što je potrebno za završetak hale u Beški obzirom da je predračunska cena 348 miliona dinara.

  Budžetom za 2024. Godinu  predviđeno je 122 miliona dinara za nastavak radova odnosno konstrukciju sa krovom, za šta je godinu dana pre budžetom opredeljeno 152 miliona dinara.

  Obećanje da će hala u Beški biti data na upotrebu u prvoj polovini 2024. nije ispunjeno ali je neistinom izgovorenom 3. aprila 2024. godine Gak obmanuo javnost da iako kasni hala će biti gotova pre vremena.

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  200 miliona dinara bez PDV-a za novi vrtić

  Inđija se priprema za gradnju novog vrtića "Neven", zbog čega je raspisan javni poziv za izradu projektno-tehničke dokumentacije, izvođenje radova na rušenju postojećeg i izgradnji novog […]