• Ilić: Jedina veza Martinovića sa poljoprivredom je kupovina na stotine hektara zemlje

  Narodni poslanik Srbija centra Slobodan Ilić izjavio je da Srpska napredna stranka sistematski uništva poljoprivredu od svog dolaska na vlast i da nijedan ministar poljoprivrede od 2012. nije bio stručnjak za ovu oblast.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ilić: Jedina veza Martinovića sa poljoprivredom je kupovina na stotine hektara zemlje
  Slobodan Ilić

  Sadašnji ministar Martinović sa poljoprivredom ima veze samo tako što kupuje na stotine hektara zemlje po Sremu. Loša kadrovska rešenja govore o tome kakav je odnos vlasti prema selu i seljaku. Cilj je da se unište seljak i selo i da se poljoprivreda svede na to da oni postanu radnici kod stranih investitora ili tajkuna bliskih vlasti. – rekao je Ilić na Odboru za poljoprivredu u Skupštini Srbije.

  Ilić je podsetio da subvencije koje je obećala Ana Brnabić pred izbore još nisu isplaćene, niti 17. 000 za semenski materijal, a krajnji rok je bio 1. april.

  Danas vlast kaže da subvencija neće biti ni za ratare, ni za stočare. Ana Brnabić ih je slagala. Vlast ne treba da se iznenadi ako ustane srpski seljak i dođu traktori pred Vladu Srbije. – kazao je Ilić.

  Prema njegovim rečima u svim opštinama i gradovima u Srbiji najbolju zemlju uzimaju „tajkuni bliski vlasti“.

  Na licitacijama domaći poljoprivrednik ne sme čak ni da se pojavi i oni su prepušteni sami sebi, uzimaju kredite i upadaju u dužničko ropstvo prema bankama i gase svoja gazdinstva.

  On se osvrnuo i na publikaciju akademika Dragana Škorića iz 2016. godine koja govori o poljoprivredi.

  SANU je još 2016. upozorio da će u narednom periodu nestati sela koja imaju manje oid 100 stanovnika a takvih je u tom trenutko bilo preko hiljadu. Vlast osam godina nije ništa preduzela da to spreči.

  Ilić je objasnio da najnoviji podaci govore  da će do 2050. nestati 3.000 sela ako se nastavi ovakva politika.

  Sela nemaju vrtiće, škole, ambulante. U 10 odsto sela nema nijednog maloletnog deteta, u 55 naselja nema nijednog ženskog stanovnika i to su podaci Republičkog zavoda. Ovo je tužna slika Srbije pos vlašću SNS-a. Srpski seljak je sve siromašniji, dok se tajkuni i ljudi na vlasti bogate. – zaključio je Ilić.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Napadnit novinar Radara Vuk Cvijić

  Vuk Z. Cvijić, novinar Radara, fizički je napadnut danas na ulici u centru Beograda. Njega je pesnicom u glavu udario urednik Srpskog telegrafa Milan Lađević kojeg je sreo u Kosovskoj […]