InArt: Ljubazno zahvaljujemo, pre svega deci na saradnji

Povodom Svetskog dana ljubaznosti udruženje InART iz Inđije organizovalo je  literarni i likovni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola na teritoriji opštine Inđija.

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
InArt: Ljubazno zahvaljujemo, pre svega deci na saradnji

Povodom Svetskog dana ljubaznosti udruženje InART iz Inđije organizovalo je  literarni i likovni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola na teritoriji opštine Inđija.Projekat pod nazivom „Đaci Inđije u svetu ljubaznosti“ završen je večerašnjom dodelom nagrada najuspešnijim radovima u fiskulturnoj sali Gimnazije Inđija.

U prepunoj Sali inđijske Gimnazije večerešnjim predavanjem i dodelom narada najuspešnijim  đacima osnovnih i srednjih škola teritorije Inđija završen je višemesečni projekat “Đaci Inđije u svetu ljubaznosti”.

Od 89 likovnih i 56 literarnih radova iz svih osnovnih i srednjih škola sa teritorije opštine Inđija podeljeno 18 nagrada. Nagrađenim đacima iz Maradika, Krčedina, Novog Slankamena I Inđije podeljeni su vaučeri u novčanoj vrednosti od 3 hiljade, dve i hiljadu dinara  koje mogu potrošiti u knjižarama “Roboporomet”.

-InArt se ljubazno zahvaljuje, pre svega deci na saradnji. Oni i njihovi učitelji, nastavnici i profesori su pomogli da istaknemo ljubaznost kao najvažniju karakteristiku koju krije svako od nas ali je treba negovati i isticati. Deca imaju divne predstave o ljubaznosti, pozitivno smo iznenađeni. –kaže za IN Medija predsednica InArt Emilija Gorjanović.

U holu Gimnazije je istovremeno oranizovana i humanitarna prodaja knjiga po simboličnim cenama u organizaciji Udruženja “Veliko srce”. Organizatori napominju da je tom prilikom sakupljeno 3.500 dinara koje su namenjene za lečenje Mile Kotarac iz Novog Slankamena.

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Društvo

U Inđiji za godinu dana policiji prijavljeno 169 slučajeva nasilja

U poslednjih godinu dana na teritoriji inđijske opštine prijavljeno je 169 slučajeva nasilja, od tog broja podnete su 44 krivične prijave za nasilje u porodici a ukupno je izrečeno 144 hitnih mera i sve su produžene odlukama Suda u Staroj Pazovi, podaci su Ministarstva unutrašnjih poslova za područje Inđije za poslednjih godinu dana.

Na nepostojeće zahteve pred izbore stižu rešenja

Sistemu 48 u ovoj godini upućeno je 100 puta manje zahteva nego na početku implementacije ovog sistema. Lokalna samouprava objavila je vest da su po zahtevima građana rešili probleme u Inđiji i Starom Slankamenu a da se ne zna ko je, kada i kome te probleme prijavio. Ono što je poznato je da se sasvim slučajno radovi pred izbore izvode u centralnim ulicama da ih što više građana vidi.