• Inđija: 14,7 miliona dinara za kulturu

  Komisija za izbor projekata u kulturi, a na predlog predsednika opštine Inđija, donela je odluku da dodeli ukupno 14.690.000,00 dinara udruženjima sa teritorije opštine Inđija koja su učestvovala na javnom konkursu 5. februara ove godine.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Inđija: 14,7 miliona dinara za kulturu

  Najviše novca dodeljeno je KUD-u „Soko“, 2,5 miliona diinara. Sledi KUD“Branko Radičević“ iz Beške sa 1,7 miliona, KUD „Čigra KUD“ iz Ljkova 1,5 miliona diinara. KUD „Ivo Lolka Ribar“ iz Krčedina i KUD „Paja Zarić“ iz Novih Karlovaca su dobili po milion dinara dok je KUD „Jedinstvo“ dobilo 850 hiljada dinara. Nešto manje, 800 hiljada dinara dodeljeno je KUD „Kalina“ iz Inđije dok je KUD „Petefi Šandor“ iz Maradika dobio 400 hiljada dinara.

   Iz oblasti „Književnost“ podržani su projekti Književnog kluba „Miroslav Mika Antić“ sa 220 hiljada dinara, udruženje „Srpsko – ukrajinskog prijateljstva“ sa 450 hiljada dinara i Zavičajno društvo“ Đorđe Vojvnović“ sa 250 hiljada dinara.

  Udruženje „Moj Srem“ iz Krčedina za organizovanje međunarodne umetničke kolonije je dobilo pola miliona dinara.

  Kada je reč o pozorištu, Kreativni centar „Artelje“ je dobio 250 hiljada dinara dok je umetničkom udruženju „Artfrakcija“ dodeljeno 300 hiljada dinara.

  Umetničko udruženje „Srpske slike“ je dobilo 500 hiljada dinara dok je udruženje MAT dobilo 400 hiljada dinara.

  Na predlog predsednika opštine Inđija udruženju „Češka beseda Srema“ dodeljeno je 100 hiljada dinara, udruženju InART 200 hiljada dinara.

  Udruženju „Rilski krst“ za projekat „Doseljavanje Bugara u Srbiju, Srem i Inđiju“ je dodaljeno 400 hiljada dinara, udruženju „Etnodom Gorocvet“ 1,1, milion dinara, udruženje „Crveno vino – Loli mol“ 150 hiljada dinara i udruženju „Uzor“ iz Starog Slankamena je dodaljeno 120 hiljada dinara.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura