• Inđija: Građani mogu izvršiti uvid u deo Jedinstvenog biračkog spiska

  Građani mogu izvršiti uvid u deo Jedinstvenog biračkog spiska za Opštinu Inđija i tražiti upis, brisanje, izmenu, dopunu ili ispravku Jedinstvenog biračkog spiska uz prikaz važeće lične karte u zgradi Opštine Inđija, ulica Cara Dušana broj 1 u šalter sali (šalter broj 3), svakim radnim danom od 07 do 15 časova, saopšteno je iz lokalne samouprave.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Inđija: Građani mogu izvršiti uvid u deo Jedinstvenog biračkog spiska

  .- Uvid u birački spisak, u skladu sa zakonom koji uređuje zaštitu ličnih podataka, može se izvršiti i elektronskim putem na službenoj internet stranici Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu www.mduls.gov.rs/registri/jedinstveni-biracki-spisak unošenjem podataka o Jedinstvenom matičnom broju građana, kao i slanjem SMS poruke sa ovim podatkom na broj telefona koji će biti objavljen u sredstvima javnog informisanja i na službenoj stranici Ministarstva. – kaže se u saopštenju.

  Od proglašenja izborne liste pravo na uvid u birački spisak ima i podnosilac izborne liste ili lice koje on ovlasti u skladu sa zakonom i to na isti način i po istom postupku kao i građani uz prilaganje ovlašćenja.

  Najkasnije pet dana pre zaključenja Jedinstvenog biračkog spiska, (do 25 novembra.2023. godine u ponoć), građani mogu podneti zahtev Opštinskoj upravi da se u Jedinstveni birački spisak upiše podatak da će birač na predstojećim izborima  za poslanike Narodne skupštine glasati prema mestu boravišta u zemlji.

  Najkasnije pet dana pre zaključenja Jedinstvenog biračkog spiska, (do 25.novembra 2023.godine u ponoć) , birači koji imaju boravište u inostranstvu mogu preko diplomatsko-konzularnog predstavništva Republike Srbije podneti zahtev Opštinskoj upravi da se u Jedinstveni birački spisak upiše podatak da će na predstojećim izborima za poslanike Narodne skupštine glasati u inostranstvu.

  Jedinstveni birački spisak se zaključuje 15 dana pre dana izbora, (1. decembar 2023. godine u ponoć), navode iz lokalne samoprave.

  Ceo tekst možete pročitati na ovom linku OVDE.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Lokalna SNS vlast opet napada novinare IN Medija

  Lokalna vlast reagujući na tekst našeg portala u kom se navodi da se od 11. marta niko nije obratio Sistemu 48, uputila je saopštenje u kom optužuje IN Medija da je „primer manipulacije […]