• Inđija: Ispred biračkih mesta primećeni direktori javnih preduzeća

  Direktori javnih preduzeća „Inđija put“ Marko Gašić i Turističke organizacije Opštine Inđija Uroš Trifunović danas su u popodnevnim satima boravili ispred biračkog mesta br.18 u Inđiji. Na pitanje posmatrača i kontrolora zašto su tu odgovorili su da „svako radi svoj posao“. Istovremeno ispred istog biračkog mesta satima je bio parkiran crveni FIAT u kom se sa spiskovima nalazio radnik JP „Inđija put“.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Inđija: Ispred biračkih mesta primećeni direktori javnih preduzeća
  Foto: IN Medija

  Na većini biračkih mesta na teritoriji opštine Inđija danas su prijavljivane neregularnosti. Posmatrači i kontrolori javljaju da je najveća tenzija tokom popodneva mogla primetiti na biračkim mestima u Beški i u OŠ „Jovan Popović“ u Inđiji.

  Tokom popodneva ispred biračkog mesta br. 18 OŠ „Jovan Popović“ crveni automobil marke FIAT u kom je sedeo muškarac zaposlen u JP „Inđija put“ primećen je sa spiskovima na koje je beležio glasače. Kontrolori ovog biračkog mesta su u nekoliko navrata pitali muškarca iz kog razloga je tu i kakvi su spiskovi u pitanju, na šta muškarac nije hteo da odgovori.

  Nakon nekog vremena ispred biračkog mesta pojavili su se direktori JP“Inđija put“ Marko Gašić kao i direktor Turističke organizacije Inđija Uroš Trifunović. Pored kontrolora, posmatrača, direktora javnih preduzeća ispred biračkog mesta našli su se i aktivisti pokreta GrađanIN koji su podneli prigovor biračkom odboru gde izražavaju sumnju da je u pitanju uticaj na birače.

  U Beški na biračkom mestu br.1 u vrtiću članica biračkog odbora koja je bila za biračkim spiskom telefonom je javljala ko je od birača te jedinice glasao da bi „operativa“ pozivala one koji do tog trenutka nisu glasali. Na pitanje kontrolorke šta radi dobila je odgovor da „javlja njenima izlaznost birača“. I na ovaj incident dat je prigovor biračkom odboru.

  Ranije danas na biračkom mestu broj 15. TŠ „Mihajlo Pupin“ birači su prijavili da je u trenutku glasanja ženska osoba ubacila listić koji je donela sa sobom dok je listić koji je dobila na biračkom mestu ponela sa sobom. Birači su reagovali na šta su reagovali i kontrolori dok je žena koja je glasala sa duplim listićem iskoristila priliku i otišla sa biračkog mesta.

  Na biračkom mestu 24. u Krčedinu posmatrači su zabeležili da nakon glasanja birači otvoreno traže svoje vaučere u iznosu od 3000 dinara kao nagradu za glasanje. Davanje i primanje mita u vezi sa glasanjem, poznatije kao „kupovina glasova“, krivično je delo koje se tereti po službenoj dužnosti.

  Na biračkom mestu br. 16 u onđijskoj Gimnaziji primećeno je namerno stvaranje gužvi dok ispred samog glasačkog mesta dežuraju tri automobila sa duplim spiskovima koji utiču na birače. Incident je prijavljen policiji a automobili su pre reakcije policije otišli ispred biračkog mesta.

  Slična situacija primećena je i u Beški gde su reagovali posmatrači i automomobili koji su parkirani u blizini biračkih mesta su uklonjeni.

  Na biračkom mestu br.3 Dom kulture Beška posmatrači su primetili organizovano dovođenje glasača.

  U Opštini Inđija do 17 sati izašlo 47,78 birača, saopštavaju iz OIK.

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  JKP Vodovod: Razumite nas

  Iz inđijskog Vodovoda odbili su za IN Medija da odgovore na kojim lokacijama su postavljene cisterne sa pijaćom vodom, odgovor na pitanja našeg portala odbili su da daju direktor preduzeća […]