• Inđija: Kako je veterinarska stanica postala crkva

  Od jeseni 2007. do kraja 2009. godine prodato je stotinak veterinarskih stanica u Srbiji, ali su brojni ugovori bili vrlo brzo raskinuti. Veterinarsku stanicu u Inđiji pokušao je da “spasi” lokalni parlament, na današnji dan pre 13 godina.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Inđija: Kako je veterinarska stanica postala crkva
  Foto: IN Medija

  Naime, odbornici Skupštine opštine Inđija podržali su, na zasedanju 7. marta 2011. godine, inicijativu za prekid postupka privatizacije Veterinarske stanice u Inđiji.

  Privatizacija Javne veterinarske stanice okončana je u maju 2008. godine, ali je zbog neizvršenja ugovornih obaveza raskinut ugovor sa kupcem, a kapital ovog društva prešao je u vlasništvo Agencije za privatizaciju.

  Nakon što je raskinuta privatizacija sa vlasnicima, 70 odsto kapitala prešlo je u vlasništvo države, odnosno vlasništvo Agencije za privatizaciju. Dalji koraci zavise od Agencije za privatizaciju i od lokalne samouprave. Naša ideja je da u dogovoru sa lokalnom samoupravom iznađemo najbolje rešenje od koje će svi imati korist– rekao je tada direktor Veterinarske stanice Branislav Obradović i dodao da stanica funkcioniše normalno i da svi zaposleni redovno obavljaju svoje dužnosti.

  Pet godina nakon toga, krajem 2016. godine,  Privredni sud u Sremskoj Mitrovici, na osnovu predloga Ministarstva privrede, doneo je rešenje o otvaranju stečajnog postupka nad Veterinarskom stanicom u Inđiji. Navedeno je da je došlo do trajne nesposobnosti plaćanja, jer je stanica u blokadi od 17. juna 2014. godine, odnosno 1.079 dana.

  Eparhija Sremska Srpske pravoslavne crkve za 4,25 miliona dinara kupila je, 18. marta 2022. godine, Veterinarsku stanicu Inđija u stečaju,

  Eparhija je kupila Veterinarsku stanicu kao pravno lice, kroz javno prikupljanje ponuda.

  Svetom liturgijom 6. januara na Badnji dan 2023. godine i postavljenjem krsta ozvaničena je izgradnja četvrtog po redu hrama u Inđiji.

  Veterinarska stanica Inđija osnovana je 4. januara1993. godine, do 2011. godine bila je u državnom vlasništvu da bi odbornici Skupštine opštine Inđija 23. januara 2012.godine usvojili Inicijativu za prenos udela Republike Srbije u osnovnom kapitalu Veterinarske stanice „Inđija“ na opštinu Inđija.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo