• Inđija među najhumanijim opštinama u Srbiji po davalaštvu krvi

  Danas se obeležava Svetski dan davalaca krvi, inđinčani su još jednom uz pomoć Crvenog krsta Inđije na poneli titulu „Najhumanija opština“ u Srbiji. U ovoj kategoriji ispred Inđije nalaze se Despotovac, Lazarevac, Babušnica, Štrpce, Nova Varoš, Obrenovac i Majdanpek.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Inđija među najhumanijim opštinama u Srbiji po davalaštvu krvi
  Foto: Crveni krst Inđija

  Povodom Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, 14. juna, Crveni krst Srbije je dodelio priznanja mestima u kojima je u 2023. godini prikupljeno najviše jedinica krvi. Među najhumanijim opštinama u Srbiji našla se, i ovaj put, Opština Inđija.

  Najhumaniji grad u prošloj 2023. Godini je Požarevac, vicešampion je Pirot i na trećem mestu našao se Kragujevac.

  „Najhumanija opština“ prvo mesto pripalo je Despotovcu, zatim Lazarevacu, Babušnici, Štrpce, Nova Varoš, Obrenovac, Majdanpek i Inđija.

  Inđiji je ovo 13 nagrada po redu za „Najhumaniju opštinu Srbije“ a procenat prikupljeniih jedinica krvi je 5,31%.

  Crveni krst Srbije je 2023. go­di­ne or­ga­ni­zo­vao go­to­vo 70 ak­ci­ja ne­delj­no, na ko­je se oda­zva­lo 45 oso­ba, od ko­jima njih 39 u proseku da­lo krv.Ukupno u prošloj godini Crveni krst Srbije je sakupio 138.197 jedinica krvi.

  – Krv je pri­ku­plje­na u 3.579 ak­ci­ja do­bro­volj­nog da­va­la­štva u vi­še od 100 sre­di­na me­seč­no. Po­no­sni smo da smo po­mo­gli da se pri­ku­pi 3.554 je­di­ni­ca kr­vi vi­še ne­go u 2022. go­di­ni – ka­zao je Lju­bo­mir Mi­la­di­no­vić, ge­ne­ral­ni se­kre­tar Cr­ve­nog kr­sta Sr­bi­je.

  Mi­nu­le go­di­ne je CKS, ka­ko je kazao Mi­la­di­no­vić, ne­delj­no or­ga­ni­zo­vao go­to­vo 70 ak­ci­ja do­bro­volj­nog da­va­nja kr­vi, na ko­je se oda­zva­lo 45 oso­ba, od ko­jih je pro­seč­no njih 39 da­lo krv. U or­ga­ni­za­ci­ji ak­ci­ja po­mo­glo je vi­še od 4.000 vo­lon­te­ra Cr­ve­nog kr­sta.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Gašić zakazao prvu sednicu Opštinskog veća

  Predsednik Opštine Inđija, Marko Gašić zakazao je prvu sednicu Opštinskog veća na kojoj će novi većnici dobiti svoja zaduženja za naredne četiri godine. […]

  Inđija: Subvencije za samozapošljavanje

  U skladu sa Akcionim planom zapošljavanja opštine Inđija za period od 2024. do 2026. godine, Nacionalna služba za zapošljavanje i Opština Inđija, raspisali su javne pozive za učešće […]