• Inđija: Opozicija i dalje pregovara oko koalicije, u igri Dveri i POKS

  Iako je do lokalnih izbora ostalo malo više od mesec dana, kampanju za sada vode samo grupe građana koje su najavile učešće u „prazniku demokratije“. S druge strane, vladajuća SNS nikad iz kampanje nije ni izašla dok opozicija, čije su centrale u Beogradu, i dalje pregovara o mogućoj koaliciji.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Inđija: Opozicija i dalje pregovara oko koalicije, u igri Dveri i POKS
  Foto: IN Medija

  Iz priče o koaliciji na predstojećim lokalnim izborima ispao je opštinski odbor Stranke slobode i pravde koji je saopštio da će pratiti izborni ciklus ali da na lokalnim izborima neće učestvovati.

  S druge strane, već uveliko su u kampanji članovi pokreta GrađanIN koji su objavili i ime kandidata za predsednika Opštine Inđija. Kandidat ovog pokreta je osnivač i odbornik u Skupštini opštine Strahinja Jovanović.

  Pored ovog pokreta, u kampanji je i grupa građana „Inđija i ti“ čiji je osnivač Živan Živanović, nekadašnji lider inđijskih Ligaša a danas pomoćnik još uvek aktuelnog predsednika Opštine, Vladimira Gaka (SNS).

  Na lokalne izbore 2. juna GG “Inđija i ti” ide uz slogan “Svi zajedno” ali još nisu objavili ko će biti kandidat za prvog čoveka Opštine.

  Kada je reč o strankama čije su centrale u glavnom gradu Srbije odnosno Narodnog pokreta Srbije, Demokratske stranke ali i Pokreta Slobodnih građana za vikend je održan sastanak na kom je bilo reči o predstojećim izborima i zajedničkom učestvovanju.

  Ni na ovom sastanku ništa nije konkretno dogovoreno, saznaje IN Medija. Međutim, razgovori predstavnika opozicionih stranaka i dalje će biti nastavljeni. Našem portalu je potvrđeno da je na razgovoru ovog vikenda učestvovao i predstavnik opštinskog odlbora Dveri.

  Dalji pregovori oko zajedničkog izlaska na lokalne izbore drugog juna podrazumevaju i razgovore sa preostalim strankama opozicije.

  Za IN Mediju je rečeno da je planiran razgovor i sa predstavnicima stranke Novo lice Srbije kao i sa predstavnicima Pokreta obnove Kraljevine Srbije.

   

   

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika