• Inđija: Štrajk podrške Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika kolegama iz Zrenjanina

  Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije Inđijski ogranak danas su održali jednočasovni štrajk podrške kolegama iz srednje škole „Uroš Predić“ u Zrenjaninu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Inđija: Štrajk podrške Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika kolegama iz Zrenjanina
  Foto: Zrenjaninski.com

  Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije (NSPRS) juče je najavio da će njegovi članovi danas stupiti u štrajk upozorenja u svim školama u Srbiji, u znak solidarnosti sa kolegama iz Hemijsko-prehrambene i tekstilne škole „Uroš Predić“ u Zrenjaninu.

  Štrajk solidarnosti sa kolegama iz Zrenjanina inđijski sindikalci održali su danas jednočasovnim prekidom nastave.


  Podsetimo, savet za obrazovanje grada Zrenjanina  podržao je Gradsku upravi i gradonačelnika koji je predložio da se obrazovni profili srednje škole „Uroš Predić“ rasporede u druge škole.

  Članovi Saveta, kako su naveli, podržali su gradonačelnika za podneti predlog za izmenu Pokrajinske odluke o broju i prostornom rasporedu srednjih škola na teritoriji Vojvodine.


  -Gradonačelnik Zrenjanina je odbijanjem davanja saglasnosti na plan upisa za školsku 2024/25. godinu HPTŠ „Uroš Predić“ iz Zrenjanina grubo prekršio svoja ovlašćenja i najavio gašenje te škole. Mi nećemo biti kočničari reformskih poteza, ako se do njih dolazi transparentno, nakon stručne rasprave i socijalnog dijaloga sa sindikatima. Nijedno od ovih načela nije poštovano od strane gradskih vlasti u Zrenjaninu – poručio je Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije.

  NSPRS je istovremeno pozvao Grad Zrenjanin da odobri plan upisa u HPTŠ „Uroš Predić“ za narednu školsku godinu i da bez odlaganja pokrene javne i sveobuhvatne razgovore o mreži škola u gradu od školske 2025/26. godine.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo