• Inđija: Usvojen budžet, oštre polemike oko rekonstrukcije trga

  Vlast tvrdi da će Inđija dobiti trg pre lokalnih izbora 2024. godine.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Inđija: Usvojen budžet, oštre polemike oko rekonstrukcije trga

  Odbornici Skupštine opštine Inđija doneli su odluku o budžetu za narednu godinu koji će iznositi  oko 4, 85 milijarde dinara.

  Najveća rasprava, prilikom obrazlaganja budžeta, bila je oko rekonstrukcije gradskog trga. I ovog puta, opozicija je bila protiv rešenja dok vlast najavljuje da će to biti “najlepši trg u regionu”.

  Predviđena sredstva u budžetu za narednu godinu za rekonstrukciju trga kod Gimnazije iznose 148.188.479,61 dinara  a taj novac, tvrdi opozicija, aktuelna vlast neće uspeti da obezbedi.

  S druge strane, predsednik Opštine Inđija ja na sednici lokalnog parlamenta opozicionim odbornicima rekao da će novi trg Inđija dobiti pre lokalnih izbora koji nas očekuju u 2024. godini.

  Najveća zamerka opozicionih odbornika iz pokreta Građanin se odnosila na ozelenjenosti trga. Strahinja Jovanović tvrdi da na novom trgu nema dovoljno zelenila dok prvi čovek Opštine kaže dag a ima sasvim doboljno.

  Oko novog trga će biti drveće, do sada smo na teritoriji opštine Inđija posadili više hiljada stabala a vi kažete da nema zelenila? Pa taj deo Inđije će nakon rekostrukciji biti najzeleniji. – kazao je Vladimir Gak.

  Opozija u lokalnom parlamentu je i dalje ostala pri tome da centar grada dobija betonirani trg.

  Strahinja Jovanović je tom prilikom rekao da pokret Građanin predlaže da postojeći parking u neposrednoj blizini bude zapravo zelena oaza odnosno da se posadi trava.

  Mi ostajemo pri takvom stavu, srećom vi nećete obezbediti novac za rekonstrukciju trga do lokalnih izbora koji nas očekuju sledeće godine tako da će priču oko trga završiti neka nova vlast. – kazao je Jovanović.

  S druge strane, predsednik opštine Inđija Vladimir Gak kaže da se uskoro raspisuje javna nabavka za trg ali i za rekonstrukcjju pijace.

  Novi trg će biti završen do lokalnih izbora. – tvrdi Gak.

  Lokalna vlast je 2018. godine pompezno najavila rekonstrukciju Trga Slobode (parkić kod Gimnazije) rekavši da će to biti jedan od najlepših trgova, sa fontanom, u Sremu.

  Od sredine 2018. godine, kada je izrađen projekat za obnovu parkića kod Gimnazije. Osim konstantnog menjanja rokova za početak radova, menjale su se i cene rekonstrukcije.

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija