• Inđija:Aktivirala se Demokratska stranka, imenovan novi poverenik

  Nakon duže pauze demokrate su ponovo aktivirale svoj odbor u Inđiji, saznaje IN Medija. Kako je potvrđeno za naš portal došlo je do promene na mestu prvog čoveka OO Demokratska stranka Inđija pa je umesto Petra Filipovića imenovan Darko Ljubinković koji će obavljati funkciju poverenika. Kada je reč o Petru Filipoviću, on je pre napuštanja […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Inđija:Aktivirala se Demokratska stranka, imenovan novi poverenik

  Nakon duže pauze demokrate su ponovo aktivirale svoj odbor u Inđiji, saznaje IN Medija.

  Kako je potvrđeno za naš portal došlo je do promene na mestu prvog čoveka OO Demokratska stranka Inđija pa je umesto Petra Filipovića imenovan Darko Ljubinković koji će obavljati funkciju poverenika.

  Kada je reč o Petru Filipoviću, on je pre napuštanja politike bio četiri godine predsednik Opštine Inđija.

  Podsetimo da je  23. avgusta 2012. godine, održana sednica Skupštine opštine Inđija na kojoj je za predsednika opštine Inđija izabran član Demokratske stranke Petar Filipović inače dugogodišnji šef kabineta Gorana Ješića, koji je tada imenovan za potpredsednika Vlade Vojvodine i pokrajinskog sekretara za poljoprivredu.

  Filipovića je za predsednika opštine, na sednici lokalnog parlamenta, predložio predsednik SO Inđija Aleksandar Kovačević inače tadašnji član Socijalističke partije Srbije koja je bila u koaliciji sa Demokratama.

  Njegov mandat obeležio je pokušaj smene 2015. godine kada su u aprilu te godine odbornici SNS-a, SRS-a, LSV-a, ali i odbornici dve stranke koje se u tom trenutku na vlasti: pet odbornika DS-a i jedan odbornik SPS-a, potpisali inicijativu za smenu vlasti. Međutim,  pre početka sednice lokalne skupštine, povučen je na zahtev SNS-a predlog za smenu opštinskog rukovodstva.

  Petar Filipović je ostao na čelu opštine Inđija do juna 2016. godine kada je nakon lokalnih izbora formirana nova vlast koju čine odbornici Srpske napredne stranke na čijoj je listi bio i nekadašnji radikal Vladimir Gak. Na poslednjim lokalnim izborima, održanim 2020. godine, najveći broj glasova odnela je još jednom Srpska napredna stranka – 14.342 glasa. dok Demokrate na tim izborima nisu učestvovale.

   

  Petar Filipović
  Petar Filipović

  Svim događajima je prisustvovao i pružao podršku Petru Filipoviću novoimenovani poverenik DS-a za opštinu Inđija, Darko Ljubinković.

  Rođen je 27. januara 1973. godine i član Demokratske stranke od 2006. godine. Kako ističe, svoja uverenja nije menjao ni promenom lokalne vlasti koja je vršila pritisak na sve članove DS-a u Inđiji te 2016. godine.

  Ljubinković je bio i aktivista Otpora, radio je u Kulturnom centru Inđije i nakon dolaska na vlast Srpske napredne stranke u Inđiji dao otkaz posle 15 godina rada u toj ustanovi kulture. Sada je u privatnom sektoru.

   

  Darko Ljubinković, novi poverenik DS Inđija

  Predsednik regionalnog odbora Demokratske stranke Nikola Mažić kaže za IN Medija da je Inđija jedna od bitnijih opština u Sremu i da zaslužuje  poštene i časne ljude koji će se zalagati za javni interes

  Izborom poverenika Opštinskog odbora Demokratske stranke u Inđiji, Darka Ljubinkovića učinili smo prvi korak u pravljenju jedne veoma kvalitetne organizacije. Znam da će građani Inđije to znati da prepoznaju i nagrade jer je Demokratska stranka ostavila veoma pozitivan trag u ovoj opštini.Ja čestitam Darku na izboru i želim njemu i ostalim inđijskim demokratama sreće u radu. – poručio je Mažić.

  IN Medija saznaje de će inđijske demokrate učestvovati u kampanji pred decembarske izbore najverovatnije sa nekadašnjom Narodnom strankom a sada Narodni pokret Srbije  i Strankom slobode i pravde. Konačna odluka će biti doneta nakon sastanka koji će se odrđati u petak 3. novembra.

  M.Blećić

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika