• „Inđijski kulturni kandelabar“ sinoć zasijao 16. put

  Zavičajno društvo „Đorđe Vojnović“ 16. put po redu promovisalo je godišnjak „Inđijski kulturni kandelabar“ u Poslovno obrazovnom centru u Inđiji.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  „Inđijski kulturni kandelabar“ sinoć zasijao 16. put

  Zavičajno društvo „Đorđe Vojnović“ 16. put po redu promovisalo je godišnjak „Inđijski kulturni kandelabar“ u Poslovno obrazovnom centru u Inđiji.

  Ovaj 16. Broj godišnjaka “Kandelabra” posvećen je sećanjima i uspomenama, pesme učenika koji su objavljeni u okviru 16. broja su štampane kao vid nagrade a pored objavljivanja pesama učenici su dobili knjige, diplome i pohvale.

  Posetiocima je  omogućeno, da osim izlaganja autora tekstova koji su objavljeni u okviru novog broja, dođu do svog besplatnog primerka.

  Teme su grupisane kao sećanja ili uspomene – pisali su autori: – o Radoslavu Čelniku (Leposava Radojević), Sto godina od osnivanja knjižare ‘Slavija’ u Novom Sadu, braća Ležimirac iz Beške( Ivana Grulović); O Diani Budisavljević – naslovna strana, piše Milica Đorđević. O Mojoj Volji – Dragana Zorić Mazinjanin a o Kućarici usred vinograda – Jasmina Vukmanović.

  U ovom broju su i teme o savremenicima, Sanja Sajfert o Angelini Marković a Nataša Kosanović posredstvom intervjua o Željku Avrić.

  Umetnost reči i pesnički svemir su takođe dve teme u časopisu.”Umetnost reči – popunili Vesna Pribić Blanuša o Milici Miki Repaić a Kuću sa 143 okna opisala je Snežana Živković, odlomak iz priče Majstor ( Druga strana šanka, priče) napisao je Vedran Ivorek. Na kraju Ilija Tucić piše – Ljubav…uvek dovoljna.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura

  Inđija: 14,7 miliona dinara za kulturu

  Komisija za izbor projekata u kulturi, a na predlog predsednika opštine Inđija, donela je odluku da dodeli ukupno 14.690.000,00 dinara udruženjima sa teritorije opštine Inđija koja su […]