• Istraživanje: Kandidatima na oglasima za poslove najviše smeta kad ne dobiju povratnu informaciju

  Kandidati koji su preko oglasa tražili posao u kompanijama u Srbiji tokom ove godine najnižu prosečnu ocenu u procesu selekcije i regrutacije dali su za nedostak povratnih informacija o ishodu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Istraživanje: Kandidatima na oglasima za poslove najviše smeta kad ne dobiju povratnu informaciju
  Foto: Pixabay

  Ta ocena je dvojka jer njih 88 odsto nije dobilo te informacije od potencijalnog poslodavca, pokazalo je istraživanje „Oceni put do posla“ portala „Poslovi Infostud“, koje je predstavljeno danas.

  Kako je istaknuto, cilj istraživanja je bio ocenjivanje kandidata u vezi sa procesom selekcije i regrutacije na oglasima na kojima su konkurisali tokom ove godine.

  Kandidati su ocenjivali ključne aspekte, uključujući zakazivanje intervjua, kvalitet informacija o radnom mestu, brzinu završetka selekcije, kao i obaveštenje o ishodu konkursa.

  Ukupno 20.303 kandidata je iznelo svoje mišljenje u vezi sa 26.856 konkursa koje je objavilo 7.727 poslodavaca.

  Navedeno je da je istraživanje pokazalo nastavak trenda nedostatka povratnih informacija o ishodu konkursa, koji je do 2020. godine pokazivao poboljšanje.

  Kao rezultat toga, 70 odsto kandidata je izjavilo da će izbegavati ponovno prijavljivanje u tim kompanijama, dok 75 odsto ne bi preporučilo istu kompaniju svojim bliskim osobama.

  Kako je navedeno, u 2023. godini, kompanije su posebno visoko ocenjene u segmentu zakazivanja testova/intervjua, ostvarujući prosečnu ocenu četiri.

  Ostali ključni aspekti procesa selekcije, poput informacija o radnom mestu (opis posla, dužnosti, radni uslovi…) ocenjeni su sa 3,7, dok je brzina završetka procesa selekcije dobila ocenu 3,6.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Vlada Srbije: Skuplji hleb od brašna T-500

  Vlada Srbije usvojila je danas izmenjenu Uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna "T-500" kojom se koriguje cena te životne namirnice jer su poskupele […]

  Za vikend promocija programa InfinitUm

  U subotu 22. juna održava se promocija InfinitUm u Oplenačkoj 33d u Beogradu. InfinitUm je program intelektualnog, socijalnog i emocionalnog razvoja dece. […]