• Izvođaču koji je radio „istorijske rekonstrukcije“ ulica u Inđiji još 70,7 miliona za održavanje

  JP“ Inđija put“ kroz javnu nabavku dodelilo je ugovor od 70.750,200 dinara sa PDV-om grupi ponuđača koji su radili rekonstrukciju 70. ulica  u Inđiji 2019. godine za koje je dato blizu 500 miliona dinara za koji se opština Inđija kreditno zadužila.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Izvođaču koji je radio „istorijske rekonstrukcije“ ulica u Inđiji još 70,7 miliona za održavanje
  Foto: arhiva

  JP“ Inđija put“ kroz javnu nabavku dodelilo je ugovor od 70.750,200 dinara sa PDV-om grupi ponuđača koji su radili rekonstrukciju 70. ulica  u Inđiji 2019. godine za koje je dato blizu 500 miliona dinara za koji se opština Inđija kreditno zadužila.

  Grupu ponuđača čine firme BAUMEISTER DOO kao nosioc projekta, dok su podizvođači REBUS PLUS DOO iz Beograda i Srem Put DOO Ruma.

  Predmet radova vredni 70,7 miliona dinara je održavanje ulica, puteva i putnih pojasa na teritoriji opštine Inđija. Ovim su obuhvaćeni i radovi na održavanju kolovoza, presvlačenje saobraćajnica odgovarajućim materijalom i krpljenju udarnih rupa, uređenju bankina kao i postavljanju zaštitnih čeličnih ograda na lokalnim putevima, navodi se u obrazloženju dodele ugovora.

  Ova grupa ponuđača nije prvi put odabarana za izvođenje radova na putevima inđijske opštine.Lokalna samouprava je 2018. godine kreditnim zaduženjem od gotovo 500 miliona dinara.

  Prema istraživanju VOICE u aprilu 2018. godine, odbornici SO Inđija većinom glasova usvojili su Odluku kreditnom zaduženju te lokalne samouprave).  Na 22. sednici je odlučeno da se lokalna samouprava zaduži 468 miliona dinara, kako bi što pre počela realizacija asfaltiranja više od 70 ulica na teritoriji opštine Inđija.

  Foto: Opština Inđija

  Početkom januara 2019. godine, doneta je Odluka o dodeli ugovora u javnoj nabavci radova u otvorenom postupku. Asfaltiranje ulica u opštini Inđija je lokalna vlast najavila kao “istorijski projekat” a početku radova je prisustvovao i predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić.

  Istraživanje VOICE-a pokazalo je da kompanija Baumeister značajnije prihode beleži u poslednjih nekoliko godina kada dobija poslove sa firmom MBA „Ratko Mitrović Niskogradnja“, kojoj je u poslednjoj deceniji povereno najviše „državnih poslova“.

  Kompanija Baumeister je osnovana 21. januara 2013. godine sa početnim kapitalom od 10 hiljada dinara. Direktor kompanije je Lazo Pribišić.

  Istraživanje Vojvođanskog istraživačko-analitičkog centra (VOICE), pokazuje da se Baumeister  2017. godine pojavljuje i pobeđuje na tenderima širom Vojvodine.

  U 2017.  godini, kompanija dobija na tenderima koje su raspisale opštine Irig (5,8 miliona dinara bez PDV-a) kao i grad Kikinda (nešto više od 20 miliona dinara).

  Kako je pisao Danas a preneo portal 021  iza pomenute firme stoji biznismen Branko Miljković.

  U projektu rehabilitacije puteva (1.100 kilometara) i unapređenja bezbednosti saobraćaja, koji se finansira sredstvima Republike Srbije, Svetske banke, EIB i EBRD, ukupne vrednosti 390 miliona evra, posao je u 2018. dobila i kompanija Baumeister.

  Pored Sremputa, u grupi ponuđača zajedno sa firmom Baumeister bila je i firma “Ratko Mitrović”. Vrednost ugovora je 673,6 miliona dinara.

  Prema dostupnim informacijama o bilansu uspeha iz Agencije za privredne registre, može se videti da je kompanija Baumeister u 2018. godini imala neto dobit od 87.827.000 dinara.

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija