• Japanska kompanija položila kamen temeljac za novu fabriku u Inđiji

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će u novoj japanskoj fabrici JFE Šođi Srbija u Inđiji biti zaposleno između 100 do 150 ljudi, a radi se o investiciji od 51 milion evra, koju je država Srbija pomogla sa 2,5 miliona evra.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Japanska kompanija položila kamen temeljac za novu fabriku u Inđiji
  Foto: Freepik

  Prva fabrika u Evorpi 50 miliona evra zapošljavaće od 100 do 150 radnika, proizvodiće jezgra pomoćnih i glavnih motora za automobilsku industriju. Koristiće najnovije tehnologije i doprineće razvoju automobilske i elektro industrije u Srbiji i Evropi.

  Izvršni potpredsednik kompanije JFE Šođi Korporejšn Jošicugu Kobajaši istakao je da je uveren da će kompanija imati podršku vlade i naroda Srbije, a najavio je da bi nova fabrika trebalo da počne proizvodnju u 2025. godini.

  Mi smo japanska kompanija i jedna od vodećih firmi u svetu u domenu proizvodnje ploča od čeličnog lima za motore i električne transformatore. Kako bismo ojačali lanac snabdevanja, tražili smo odgovarajuću lokaciju u Evropi i Srbija se pokazalao kao najatraktivnija lokacija – rekao je Kobajaši.

  Kobajaši je ukazao da se radi se o prvom proizvodnom pogonu te japanske kompanije u Evropi.

  Proizvodnje će krenuti 2025. godine najavio je on i potražio podršku i kontiuniranu pomoć i izrazio uverenje da će tu pomoć i dobiti od Vlade Srbije i naroda. Ova investicija treba da poboljša ekonomske i prijateljske odnose između Srbije i Japana.

  -Prvo proizvodno postrojenje u Evropi otvaramo upravo u Inđiji uz svu zahvalnost svima. U Inđiji će biti proizvodnja jezgra za motore električnih vozila, za NIDEK u Novom Sadu i ostale proizvodnje u Srbiji. Ovaj poslovni poduhvat ima za cilj da podstakne i druge da ulažu u Srbiju. – rekao je ambasador Japana Akira Imamuro.

  Vučić je sa ambasadorom Japana Akirom Imamurom oslikao oko lutke Darme, kao simbol da će izgradnja fabrike proći u najboljem redu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  GG „Inđija i ti“ u akciji povodom Dana planete

  U susret današnjem Danu planete zemlje, preko 50 aktivista i aktivistkinja Grupe građana “Inđija i ti” u subotu 20. aprila očistilo je okolinu Jarkovačkog jezera i prikupilo 103 džaka […]

  Šta inđinčani očekuju od buduće vlasti

  Građani Inđije nakon lokalnih izbora, koji su zakazani za 2. jun, očekuju da naredna vlast reši probleme na koje su im građani ukazivali prethodnih godina. […]