• JKP „Komunalac“: Neistina je da su podaci obrisani

  JKP „Komunalac“ Inđija demantuje informaciju da je došlo „do brisanja baze podataka pokojnika“ i obaveštava građane da je poziv isključivo i nedvosmisleno upućen da bi se postojeća baza podataka unapredila.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  JKP „Komunalac“: Neistina je da su podaci obrisani

  Iz ovog javnog preduzeća reagovali su demantijem na deo teksta IN Medija u kom sagovornik tvrdi da je “Zbog uvođenja novog softvera došlo je do greške, ljudski faktor, te je većina podataka o pokojnicima izbrisana. Tako da baza JKP „Komunalac“ ne sadrži potrebne podatke o pokojnicima i porodici istih. Greška je nenamerna ali je skrivena od javnosti jer pored gubitka podataka ima i finansijske štete. Ovaj način koji je odabran je jedini koji odgovara da se greška ne predstavi javnosti a da se do podataka dođe. Iz tog razloga je prošle godine ukinuta obaveza plaćanja održavanja grobalja.”.

  U demantiju se navodi da je u pitanju neistina te da su građani pozvani radi dopune podataka kako bi oni bili iskorišćeni za pokretanje novog softvera koji će biti dostupan građanima do kraja godine. Prema rečima rukovodstva JKP “Komunalac” Inđija  nedavno je postavljen novi softver preko kog građani imaju mogućnost da na sajtu vide grobno mesto, spomenik i stanje računa. Za ovo je potrebno da se evidentiraju pokojnici te da su snimljena sva grobna mesta na 6 inđijskiih grobalja.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija