• JKP „Vodovod i kanalizacija“: Povećana potrošnja vode je razlog prekida vodosnabdevanja u Krčedinu

  JKP „Vodovod i kanalizacija“ tek nakon pisanja IN Medija obratilo se meštanima Krčedina o razlozima prekida vodosnabdevanja u protekla tri dana. Krivac – povećana potrošnja vode.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  JKP „Vodovod i kanalizacija“: Povećana potrošnja vode je razlog prekida vodosnabdevanja u Krčedinu
  Foto: IN Medija

  JKP „Vodovod i kanalizacija“ nakon tri dana oglasilo se saopštenjem povodom prestanka vodosnabdevanja u Krčedinu. Ovo preduzeće izdalo je saopštenje u kom kaže da svi bunari na Krčedinskom izvorištu rade sa maksimalnim kapacitetom, ali je u prethodna tri dana zbog naglog povećanja potrošnje vode došlo do smanjenja rezervi na minimalnu vrednost. U naselju Krčedin sistem vodosnabdevanja je tako organizovan da je u slučaju smanjenja rezervi vode na minimalnu vrednost potrebno tri sata da se rezerve obnove, nakon čega se  ponovo uspostavlja normalno vodosnabdevanje.

  -U cilju rešavanja problema vodosnabdevanja naselja Krčedin Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ Inđija je u toku 2023. godine izgradilo jedan bunar na izvorištu  u Krčedinu kako bi  problem nedostajuće količine vode bio rešen. Ovo je dalo rezultate i u toku 2023. godine nije bilo problema sa vodosnabdevanjem.Kako bi se na duži period rešio problem vodosnabdevanja naselja Krčedin, Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ Inđija je u prethodnom periodu izradilo projektnu dokumentaciju i ishodovalo sve dozvole za izgradnju poveznog cevovoda Novi Karlovci – Krčedin. Javna nabavka za izbor izvođača radova za izgradnju poveznog cevovoda Novi Karlovci – Krčedin I faza je u završnoj fazi i u narednih mesec dana će se ugovoriti izvođenje navedenih radova. Nakon izgradnje navedenog cevovoda obezbediće se sigurnost vodosnabdevanja naselja Krčedin tako što će se nedostajuće  količine vode obezbediti sa inđijskog izvorišta.- kaže se u saopštenju.

  JKP „Vodovod i kanalizacija” Inđija će do dugoročnog rešenja problema snabdevanja vodom naselja Krčedin nastojati da maksimalnim angažovanjem svih svojih proizvodnih kapaciteta obezbedi dovoljno vode za sve potrošače, zaključeno je. 

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija