• Kada odu svi, kad ostanemo sami

  Ceremonija postavljanja kamena temeljca za japansku fabriku JFE Šođi Srbija u Inđiji  koja je upriličena juče završena je govorom predsednika Aleksandra Vučića, njegovom govoru su prethodili govori izvršnog potpredsednika kompanije  Jošicugu Kobajaši kao i Ambasadora Japana u Srbiji Akira Imamura. Predsednik opštine Vladimir Gak nije imao priliku da se obrati zvanicama ali je nakon što su zvanice otišle stao za govornicu I dao video izjavu za dva portala stvarajući sliku u javnosti da je i on govorio na događaju.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Kada odu svi, kad ostanemo sami
  Foto: Printscreen Opština Inđija

  Jučerašnjem postavljanju kamena temeljca za novu japansku fabriku JFE Šođi Srbija u Inđiji IN Medija nije pozvana ali događaj je u uživo prenusu emitovala televizija Tanjug. Na snimku se jasno vidi da predsednik opštine Vladimir Gak nije imao priliku da bilo šta kaže o investiciji za koju tvrdi da je rezultat njegovog napora. Vladimir Gak je imao priliku da dobije lopatu i grumen inđijske zemlje baci na gomilu zemlje koja predstavlja kamen temeljac.

  Vladimir Gak predsednik opštine Inđija kome drugi mandat na tom mestu ulazi u završnicu, nije bio upitan ni prilikom davanja izjava za medije  nakon ceremonije, što ga nije omelo da građanima Inđije nakon što su zvanice otišle stvori potpuno pogrešnu sliku.

  Naime lokalni portali objavili su video izjavu predsednika Gaka u kojoj i on stoji za govornicom za kojom su pre njega govorili uvaženi gosti. Izjava je snimana iz blizine gde se ne vidi da je događaj odavno gotov. Slika je pokazivala iskrivljenu stvarnost ali je ton “odao” Vladimira Gaka gde u praznoj sali odzvanja njegov glas. Uživo emitovana ceremonija i video zapis kojim se informišu građani u potpunoj su suprotnosti.

  U istom ambijentu, sam, predsednik opštine je šetao po gradilištu i izvestio jevnost da je Inđija “centar sveta” i pozvao se na reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića iz obraćanja na ceremoniji jer njegove reči tamo nisu bile omogućene da se čuju.

  Medijska iluzija ne prestaje u gore pomenutim primerima, lokalna samouprava na svojoj Fejsbuk stranici još jednom kroz montiran video materijal javnosti predstavlja nepostojeći govor zvanicama na ceremoniji. U video uratku se jasno vidi i čuje da predsednik opštine Inđija izjavu daje nakon što su zvanice otišle, u kadru se vidi i mikrofon medija sa kog se „kupi“ ton dok su mikrofoni sa govornice isključeni i služe kao scenografija.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  GG „Inđija i ti“ u akciji povodom Dana planete

  U susret današnjem Danu planete zemlje, preko 50 aktivista i aktivistkinja Grupe građana “Inđija i ti” u subotu 20. aprila očistilo je okolinu Jarkovačkog jezera i prikupilo 103 džaka […]

  Šta inđinčani očekuju od buduće vlasti

  Građani Inđije nakon lokalnih izbora, koji su zakazani za 2. jun, očekuju da naredna vlast reši probleme na koje su im građani ukazivali prethodnih godina. […]