• KC prelepio pano dečijih radova, SNS postavio kamere koje čuvaju poster Vučića

  Na samo par metara razdaljine od prelepljenog panoa sa dečijim radovima, za čije se skrnavljenje pobrinuo Kulturni centar, jedan plakat jednog, čoveka i jedne stranke čuvaju dve kamere.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  KC prelepio pano dečijih radova, SNS postavio kamere koje čuvaju poster Vučića

  Promotivni pano u centru Inđije „Đaci inđije u svetu ljubaznosti“  na kome su istaknuti radovi učenika svih osnovnih i srednjih škola inđijske opštine, prelepljen je plakatom Kulturnog centra i to u danu kada su đacima dodeljivane nagrade. Istog dana kako bi sačuvali plakat predsednika Vučića na novim prostorijama, SNS je postavio dve nadzorne kamere.

  Promotivni pano u centru Inđije na kom je Udruženje InART građanima predstavilo radove dece osnovnih i srednjih škola u okviru projekta „Đaci u svetu ljubaznosti“ prelepljen je plakatom Kulturnog centra koji najavljuje predstavu koja će biti izvedena za dve nedelje.

                   

  Dozvolu za isticanje panoa ovo udruženje dobilo je od lokalne samouprave koja je delom podržala projekat na temu ljubaznosti i obeležavanja Svetskog dana ljubaznosti. U okviru ovog projekta učestvovala su deca svih školskih uzrasta iz svih naeljenih mesta opštine Inđija i njihov dvomesečni trud Kulturni centar Inđija odlučio je da prelepi plakatom predstave koja sledi krajem meseca.

  Prelepljivanje dečijih radova Kulturni centar Inđija izveo je u toku trajanja projekta pri čemu je inđinčanima onemogućeno da se informišu o prijektu a dečija intelektualna svojina je pokrivena najavom događaja za čiju promociju je ostalo dve nedelje vremena. 

  Na fotografiji objavljenoj na zvaničnoj Fejsbuk stranici sednje škole „dr Đorđe Natođević“ jasno se vidi da je tog 13. novembra Kulturni centar već krenuo da prelepljuje plakat dečijih radva ispred koga su se deca fotografisala. Sa leve strane panoa na fotografiji vidi se jedan deo plakata koji je kasnije tog dana prekrio dečije radove.

  Fejsbuk stranica srednja škola „dr Đorđe Natođević“

  Iz Kulturnog centra na upit IN Medija zašto je i na čiji nalog je oskrnavljen dečiji trud i rad odgovor nije stigao. Kulturni centar Inđija nije odgovorio ko je imenom i prezimenom i sa koje pozicije dao nalog da se baš pano dečijih radova prelepi i to u toku projekta.

  Osim prelepljivanja panoa dečijih radova  poskidani su plakati koji su postavljeni u Inđiji na brojnim lokacijama kako bi dodatno informisali građane o projektu i dečijim učešćem.

  Iz Inđiskog komunalnog preduzeća za IN Medija kažu da radnici JKP“Komunalac“ ne uklanjaju takve sadržaje.

  Iz Udruženja InART za IN Medija o potezu Kulturnog centra kažu da nemaju komentar.

  -Nemamo komentar, svako se prema deci i njihovom trudu odnosi onako kako mu savest nalaže. – poručuju iz ovog udruženja.

  Istog dana 12. novembra, kada je prelepljen pano dečijih radova, na novim prostorijama Opštinskog odbora SNS u Inđiji montirane su kamere za video nadzor, one su postavljene unakrsno da prate delove šetališta, izloga i ulaza u lokal.

  Na samom izlogu odlepljen je deo sa likom predsednika Aleksandra Vučića na kojem su mu docrtani brkovi. Nakon toga, dan posle, predsednikova usta su prešarana belom farbom.

  Novi bez brkova i „cenzurisanih usana“ predsednik je nalepljen na izlog prostorija SNS ovog puta sa unutrašnje strane i postavljene su kamere za video nadzor koje bi trebale da zabeleže buduće eventualno „skrnavljenje“ predsednika.

  Na samo par metara razdaljine od prelepljenog panoa sa dečijim radovima, za čije se skrnavljenje pobrinuo Kulturni centar, jedan plakat jednog čoveka i jedne stranke čuvaju dve kamere. Da ironija bude veća nekadašnji slogan ove političke stranke je „Za našu decu“  iz čijih redova je i rokovodilac Kulturnog centra.

  Inđinčane je iziritirala činjenica da poster predsednika Srbije u centru Inđije čuvaju dve kamere a da su dečiji radovi na temu ljubaznosti uklonjeni.

  -Zašto bi kamere nadgledale jedan poster, jednog čoveka u samom centru bezbednog grada kakvim nam isti predstavljaju atmosferu u kojoj žive obični smrtnici a dečiji radovi o ljubaznosti uklanjani- zaključak je stanovnika Inđije koji se obratio IN Medija.

  Pročitaj još:

  Lazar Vukmirović smatra da ljudi koji nemaju decu ne znaju šta je briga i ljubav prema deci

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo