• Ko je, da li je i iz kog razloga SMS-om čestitao izborne rezultate Gaku na kojima on nije ni učestvovao

  Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak kazao je da mu 17. decembra troje ili četvoro opozicionih lidera iz Inđije čestitalo porukom izbornu pobedu konstatacijom „meni je ovo nerealno ali nemam šta da zamerim i nemam šta da kažem“. Gak je dodao da je to atmosfera koja treba da postoji u Inđiji dok samo jedan opozicioni lider tvrdi da je čestitao pobedu ostali poriču tvrdnje predsednika opštine Inđija.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ko je, da li je i iz kog razloga SMS-om čestitao izborne rezultate Gaku na kojima on nije ni učestvovao

  Inđijski lideri opozicionih stranaka izričiti su u tvrdnjama da nisu uputili čestitke Vladimiru Gaku na rezultatima republičkih i pokrajinskih izbora održanih 17. decembra 2023. godine.

  -Nismo mu čestitali jer nemamo njegov broj, a i da imamo broj ne znam u čemu je Vladimir Gak zaslužan za pobedu SNS? – kaže za IN Medija predsednik OO SSP Živko Jovanović.

  Ništa manje nije iznenađen neistinom ni poverenik Narodnog pokreta Srbije Radovan Grković

  -Ne nismo čestitali Vladimiru Gaku jer on nije učestvovao na izborima, ne vidim razlog da njemu upućujemo čestitke. U čemu se ogleda njegov uspeh na ovim izborima?- kazao je Grković.

  Poverenik OO DS Drarko Ljubinković za naš portal navodi da nije uputio čestitke Vladimiru Gaku na „izbornom rezultatu“ jer to nije njegov rezultat a da će se nakon lokalnih izbora ove godine videti ko će kome čestitati pobedu.

  -Nismo čestitali Vladimiru Gaku pobedu, jer nije njegova zasluga rezultat koji je postignut. Možda smatra da načine na koje se do glasova dolazi treba čestitati ali to ne smatramo za časno te ni sa te strane nema razloge za čestitke. Čekamo lokalne izbore i demokratske uslove za održavanje istih, pa ćemo onda videti ko kome treba da čestita. – kazao je Ljubinković.

  Članica Glavnog odbora Srpske stranke Zavetnici Radmila Terzić za IN Medija kaže da čestitke od srpskih Zavetnika sa lokala nisu stigle u bilo kojoj formi do Vladimira Gaka. Ona navodi da se zahvalila Opštinskoj izbornoj komisiji na sjajnoj tehničkoj saradnji ali da o čestitlkama nema ni govora.

  -Nismo mu čestitali, nismo se oglašavali a i ne vidim šta Vladimir Gak ima sa republičkim i pokrajinskim izborima. Pre bih čestitala onim ljudima u okviru OO SNS koji su se trudili u toku kampanje, a to sigurno nije Vladimir Gak.– kazala je Terzić.

  Odbornica SPS u lokalnom parlamentu Dragana Krtinić za IN Medija kaže da opštinski odbor i njegovi članovi nisu upućivali čestitke Vladimiru Gaku a kada je reč o pokrajinskim i republičkim funkcionerima ove stranke stvar je jasna.

  Pobedu na izborima Gaku su čestitali iz pokreta GrađanIN, kažu ispunili su svoje obećanje dato u lokalnom parlamentu da će nakon svakog izbornog ciklusa čestitati izborne rezultate učesnicima.

  -Politička kultura nalaže da se pobednicima čestita izborni rezultat. Mi smo i u lokalnom parlamentu nekoliko puta naglasili da ćemo svaki put čestitati na rezultatu. Šta god mi mislili o izborima činjenice govore da je to volja građana koju mi moramo i želimo da poštujemo. Opštinskoj izbornoj komisiji nisu podneti prigovori koji bi uticali na drugačiji rezultat. – kazao je za IN Medija predsednik pokreta GrađanIN Strahinja Jovanović.

  Jovanović ističe da očekuje isti gest od Vladimira Gaka u junu nakon što ga smeni sa mesta predsednika opštine, na lokalnim izborima.

  -Nije daleko jun, očekujem od Vladimira Gaka da čestita izbornu pobedu pokretu GrađanIN.- objašnjava Jovanović.

  Gak je nasuprot svojim političkim oponentima siguran da će i na lokalnim izborima postići sličan ako ne i bolji rezultat ističući da se izborna kampanja radi svaki dan u Inđiji, ne samo pred izbore. Tvrdnje o neprekidnoj izbornoj kampanji i aktivnostima Gak je izneo uključujući i opozicionare i vladajuću stranku, prema njegovim rečima svi su i konstantno u kampanji.

  -Svakako da želimo više i mi ćemo se potruditi koliko god je to u našoj moći. Sigurno nećemo spavati, nećemo prepustiti Inđiju slučaju. Kao što je nekad bilo, prepustimo pa neka bude tamo neko ko god, kako se kaže, na vlasti.

  Gak je još kazao da je svaki izbor za poštovanje i da smatra da što više njih treba da izađe na izbore. On navodi da je izlaznost u Inđiji bila 63% što je „reprezentativna izlaznost“. Najavio je merenje rejtinga pred lokalne izbore i napore da se procentualno održi rejting SNS na sledećim lokalnim izborima.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija