• Koalicija za slobodu medija: Poslednji je trenutak da REM radi svoj posao i kazni Pink

  Koalicija za slobodu medija je pozdravila odluku REM da pokrene postupak protiv televizije Pink zato što je u jutarnjem programu objavila privatni snimak neprimerenog sadržaja poslanika Đorđa Miketića.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Koalicija za slobodu medija: Poslednji je trenutak da REM radi svoj posao i kazni Pink

  Koalicija je ukazala na to da je krajnje vreme da REM počne da vrši svoju ulogu i da konačno počne da kažnjava emitere koji se ne pridržavaju zakona, prenelo je Nezavisno udruženje novinara Srbije.

  S obzirom da je ovo treći put, prema analizi Slavko Ćuruvija Fondacije, da je televizija Pink grubo prekršila novi Zakon o elektronskim medijima, mesec dana nakon usvajanja, zahtevamo od REM-a i drugih nadležni da reaguju u skladu sa zakonom i ovoj televiziji oduzmu dozvolu za naconalno pokrivanje. – piše u saopštenju.

  Ta koalicija je dodala da je televizija Pink dobila nacionalnu frekvenciju“ iako nije emitovala program koji je navela u elaboratu.

  Podsetila je na to da su analize REM-a pokazale da ta televizija nije ispunjavala ni zakonski minimum u pogledu emitovanja obaveznog programa, pre svega obrazovnog i naučnog.

  Koaliciju za slobodu medija čine Asocijacija medija, Asocijacija onlajn medija (AOM), Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV), Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Poslovno udruženje Asocijacija lokalnih i nezavisnih medija „Lokal Pres“ i Slavko Ćuruvija Fondacija.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija