• Koalicija za slobodu medija: Skup podrške novinaru Vuku Cvijiću

  Sutra protest podrške novinaru Vuku Z. Cvijiću na Platou Filozofskog fakulteta u 18sati.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Koalicija za slobodu medija: Skup podrške novinaru Vuku Cvijiću
  Foto: Medija centar Beograd

  Koalicija za slobodu medija pozvala je građane na skup podrške novinaru “Radara” Vuku Z. Cvijiću, koji je fizički napadnut na ulici u centru Beograda. Njega je pesnicom udario direktor tabloida Srpski telegraf Milan Lađević. Skup podrške će se održati na Platou Filozofskog fakulteta u petak, 31. maja u 18 časova. 

  -Pozivamo Vas da podržimo Vuka Cvijića, kao i sve novinare koji časno obavljaju svoj posao, jer sada svako može postaviti pitanje – ko je sledeći? Neophodno je da ovim skupom podržimo profesionalno novinarstvo i poručimo da se neće “ućutkati glasovi istine”. Ovaj napad je posledica onoga na šta članovi Koalicije stalno ukazuju, a to je koliko je važno da se pretnje koje dobijaju novinari i novinarke procesuiraju, jer će u suprotnom eskalirati u fizičko nasilje.- navodi se u pozivu Koalicije za slobodu medija. 

  Oni dalje navode da je nakon skupa organizovana tribina Radara i Inicijative „Nije filozofski ćutati“ (Filozofski fakultet – 18.30h). Moderatorka tribine biće Vesna Mališić, glavna i odgovorna urednica Radara na  koju su pozvani i građani.

  Govornici na tribini biće glumica Svetlana Ceca Bojković, tužiteljka Bojana Savović, policajka iz Valjeva Katarina Petrović, profesor Pravnog fakulteta BU Miodrag Jovanović, glavni i odgovorni urednik dnevnog lista Danas Dragoljub Draža Petrović, glavni i odgovorni urednik KRIK-a Stevan Dojčinović, glavni i odgovorni urednik nedeljnika Vreme Filip Švarm i pisac i muzičar Marko Šelić Marčelo.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija