• Koluvija pokrenuo peticiju za „rehabilitaciju konoplje“: Potpis dalo preko šest hiljada građana

  Predrag Koluvija, optuženi za proizvodnju više od tonu i po marihuane pred Specijalnim sudom u Beogradu, na svom nalogu na društvenoj mreži Iks (nekadašnji Tviter), podelio je peticiju za „rehabilitaciju konoplje“.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Koluvija pokrenuo peticiju za „rehabilitaciju konoplje“: Potpis dalo preko šest hiljada građana
  Foto: Pixabay

  Kako prenosi Danas, peticija za „rehabilitaciju konoplje“ usledila je, sudeći po njegovoj objavi, nakon što je nemački parlament juče usvojio zakon kojim se dozvoljava rekreativna upotreba kanabisa.

  Mislim da je vreme da se pokažu zubi i da pokažemo šta stavrno mislimo o konoplji. Ako mogu Nemci onda možemo i mi. – napisao je Predrag Koluvija na svom Iks nalogu uz molbu da svi zainteresovani njegovu objavu podele na svojim društvenim mrežama.

  U okviru samog obrazloženja peticije navodi se da potpisani građani traže od nadležnih organa Republike Srbije da zakonskim aktima „rehabilituje konoplju“ i samim tim je postave na prioritetno mesto razvoja privrede, na mesto „koje joj je oduvek pripadalo“.

  Srbija je nekada bila najveći proizvođač konoplje u Evropi, podseća se u obrazloženju.

  Biljka konoplje nikada nije bila potpuno zabranjena kod nas kao u drugim zemljama, već je nestručnim propisima iskomplikovala procedure uzgoja, procedure prerade i procedure prodaje. – piše u obrazloženju.

   

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija