• Kome je prilagođen budući Plan detaljne regulacije dela Bloka 38?

  Nacrt Plana detaljne regulacije dela Bloka 38 u Inđiji uznemirio je stanovnike Dunavske ulice ali i aktuelne investitore.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Kome je prilagođen budući Plan detaljne regulacije dela Bloka 38?

  Predlog Nacrta Plana detaljne regulacije dela Bloka 38 je na javnoj raspravi a do sada je stiglo 11 primedbi koje se odnose na dozvoljenu spratnost budućih stambenih objekata u tom delu Inđije.

  Naši sagovornici navode da je naručioc Plana, firma Plamen invest,  sebe dovela u povoljniji položaj u odnosu na ostale vlasnike kuća u tom delu Inđije koji je sve atrakticvniji za građevinare.

  Zamerke na predlog Plana imaju i aktuelni investitori. I jedni i drugi sumnjaju da je u čitavu priču uključen i visoki funkcioner iz lokalne samouprave.

  Dunavska ulica

  Reč je o ulicama Dušana Jerkovića, Maršala Birjuzova (nekadašnja Ulica Trejdjunik) i Dunavska.

  U razgovoru sa novinarom IN Medija, stanovnici Dunavske ulice navode da su ugroženi njihovi pravni i ekonomski interesi te da se, ukoliko se Nacrt usvoji, jedna građevinska firma dovodi u povlašćeni položaj.

  Maksimalna spratnost, prema Ncrtu izmene Plana, na uglu ulica Dušana Jerkovića i Maršala Birjuzova je P+4 (prizemlje+4 sprata), , na čega se i odnosi najveći broj primedbi stanovnika tog dela Inđije.

  Kako tvrde, jedini koji će imati korist od izmene je sam naručioc dok će ostali vlasnici parcela u tom delu Inđije biti u gubitku.

  Kako je u razgovoru sa novinarom IN Medija rekla jedna od vlasnica kuća u Dunavskoj ulici izmenom Plana ona ali i njene komšije su stavljene u „neravnopravan i diskriminatorski“ položaj.

  Naša sagovornica, kaže, da sumnja da je u priči oko usvajanja izmene Nacrta dela bloka 38 povlašćena samo jedna firma – Plamen invest.

  Pored stanovnika Dunavska ulice,  na Nacrt izmene su se žalili i investitori takođe nezadovoljni predlogom maksimalne spratnosti budućih objekata.

  Kako u svojim primedbama navode, ovako definisana spratnost u Bloku 38 se pravi razlika između parcele koja se nalazi u vlasništvu naručioca Plana „Plamen invest doo“ i svih drugih okolnih parcela a da za to ne postoji ni jedan urrbanistički razlog.

  Zbog čega bi maskimalna spratnost na uglu ulice Dušana Jerkovića i Maršala Birjuzova odstupala od dozvoljene spratnosti u stoalim delovima Bloka 38?– pitaju se građani i investitori.  

  Kako navode u svojim primedbama, ukoliko se usvoji ovakav Nacert plana svoju pravdu potražiće i kod „viših instanci

  Priliku da svoje mišljenje o Nacrtu Plana detaljne regulacije dela Bloka 38 građani će imati da iskažu na otvorenom sastganku u okviru javne rasprave koji će se održati u ponedeljak 22. januara od 15 sati, u zgradi Opštine Inđija.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  JKP Vodovod: Razumite nas

  Iz inđijskog Vodovoda odbili su za IN Medija da odgovore na kojim lokacijama su postavljene cisterne sa pijaćom vodom, odgovor na pitanja našeg portala odbili su da daju direktor preduzeća […]