• Komemoracija novinaru Denisu Kolundžiji: Posvećeni novinari umiru mladi i to nije fer

  „Mi smo izgubili druga, a novinarstvo je izgubilo novinara sa velikim N“

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Komemoracija novinaru Denisu Kolundžiji: Posvećeni novinari umiru mladi i to nije fer
  Foto: IN Medija

  Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) i Fondacija “Slavko Ćuruvija” organizovali su danas u Novom Sadu komemoraciju preminulom novinaru Denisu Kolundžiji (1972-2024), na kojoj je rečeno da novinari plaćaju skupu cenu zbog posvećenog bavljenja tom profesijom i da zbog toga umiru mladi.

  -U poslednjih nekoliko godina ovo je verovatno dvadeseta smrt kolega koji nisu dočekali penziju. Satire nas profesija, umiremo mladi, i to nije fer. – rekao je programski direktor Televizije N1 Igor Božić.

  Predsednica NDNV-a Ana Lalić rekla je da je Kolundžija u NDNV-u bio svoj na svome i obećala da će njegove kolege dati sve od sebe da vrate profesiji “barem deo pristojnosti i sjaja koji je Denis imao”.

  Denis Kolundžija je bio naš drug. Mi smo izgubili druga, a novinarstvo je izgubilo novinara sa velikim N. Pitaj Denisa, zna Denis, vidi sa Denisom, je rečenica koju smo nebrojeno puta izgovorili. Branio je pojedinca, nije se mirio s tim da su institucije ili vladavina prava urušeni. – kazala je Ana Lalić.

  Novinar Igor Mihaljević rekao je da je Denis Kolundžija “odbio da bude upravnik logora zvanog Republika Srbija”.

  On je bio logoraš do kraja koji se borio da pobegne iz njega i da ga oslobodi. –  kazao je Mihaljević.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina