• Konkurs za prijem u „Kobre“ i 72. brigadu za specijalne operacije od 1. juna

  Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije raspisaće 1. juna konkurs za prijem pripadnika u 72. brigadu za specijalne operacije i Odred vojne policije „Kobre“.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Konkurs za prijem u „Kobre“ i 72. brigadu za specijalne operacije od 1. juna
  Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

  Mladići i devojke, državljani Srbije do 30 godina starosti, imaće priliku da do kraja jula podnesu prijave na konkurse za te specijalne jedinice Vojske Srbije.

  Kandidati koji zadovolje propisane opšte i posebne uslove biće upućeni na odgovarajuća medicinska testiranja i psihološke procene, a zatim i na provere fizičkih sposobnosti.

  Preduslov za prijem na obuku je zadovoljavanje strogih zdravstvenih, psiholoških i bezbednosnih kriterijuma, navedeno je u saopštenju Ministarstva odbrane.

  Najuspešniji kandidati dobiće priliku da stupe u profesionalnu vojnu službu na određeno vreme u trajanju od šest meseci, uz mogućnost produženja ugovora o radu na period do tri godine i njegovog kasnijeg obnavljanja.

  Mesto rada budućih pripadnika 72. brigade za specijalne operacije je u garnizonu Pančevo, dok će budući pripadnici odreda „Kobre“ raditi u Beogradu.

  Na konkurse se mogu prijaviti i kandidati koji nisu završili vojnu obuku sa oružjem, s tim što će, pre upućivanja na selektivnu obuku, morati uspešno da savladaju osnovnu vojnu obuku.

   

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Gorivo još poskupelo

  Dizel i benzin će, na pumpama u Srbiji, poskupeti danas u 15 sati, za po dva […]