• Konstituisana Skupština Srbije: Već viđena besmislenost

  Mandati narodnim poslanicima u Skupštini Srbije su potvrđeni. Dok je vlast zakletvu položila u skupštinskoj hali, opozicija je to učinila u holu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Konstituisana Skupština Srbije: Već viđena besmislenost
  Foto: Screenshot (RTS)

  Konstitutivnu sednicu obeležila je napeta situacija.

   I vlast i opozicija su na početku sednice jedna drugoj pokazivali plakate. Opozicioni poslanici su podigli transparente na kojima je između ostalog pisalo „Izbori su pokradeni“, „Kosovo je Srbija“, kao i fotografiju Aleksandra Vučića na kojoj piše „Šef mafije“.

  Opozicija je u međuvremenu napustila sednicu kojom je predsedavao najstariji poslanik, Stojan Radenović, sa liste „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“.

  Opozicija je svoju zakletvu položila u holu zgrade, nakon što su napustili skupštinske klupe.

   Kako su naveli poslanici opozicije, zakletvu ne žele da polažu sa ljudima koji su svoje mandate stekli krađom izbora, dodajući da zakletvu polažu pred građanima Srbije.

   Predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević rekao je da smo po prvi put videli da neko ne polaže zakletvu pred grbom i zastavom, nego pred „svojim medijima“.

  Milivojević (DS): Pretresanje poslanika u Skupštini nije zakonito, vlast demonstrira silu

  Poslanik Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević izjavio je da pretresanje narodnih poslanika prilikom ulaska u Dom Narodne skupštine nije zakonito i da vlast na taj način demonstrira silu.

  Milivojević je za dnevni list Nova kazao da Odlukom o unutrašnjem redu Narodne skupštine nije dozvoljeno pretresanje poslanika.

  Ono šta je nedozvoljeno je unošenje metalnih predmeta kroz detektor metala i zabranjeno je unošenje oružja i sredstava koja mogu da ugroze život narodnih poslanika. –  naveo je Milivojević.

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Vlada Srbije: Skuplji hleb od brašna T-500

  Vlada Srbije usvojila je danas izmenjenu Uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna "T-500" kojom se koriguje cena te životne namirnice jer su poskupele […]

  Za vikend promocija programa InfinitUm

  U subotu 22. juna održava se promocija InfinitUm u Oplenačkoj 33d u Beogradu. InfinitUm je program intelektualnog, socijalnog i emocionalnog razvoja dece. […]