• Konstitutivna sednica Skupštine Vojvodine zakazana za 9. februar

  Konstitutivna sednica novog saziva Skupštine Vojvodine zakazana je za petak, 9. februar, u 10 časova.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Konstitutivna sednica Skupštine Vojvodine zakazana za 9. februar
  Foto: 021.rs

  Prvu sednicu Skupštine Vojvodine zakazao je Momo Čolaković, koji ju je i raspustio pred izbore, prenosi 021.rs.

  U skladu sa važećim odlukama, na prvoj sednici Skupštine će se potvrditi mandati poslanika, obrazovati poslaničke grupe, obaviti izbor predsednika i potpredsednika Skupštine, imenovati generalni sekretar Skupštine, a mogu se obrazovati i radna tela Skupštine.

  Sednica je zakazana nakon što je Pokrajinska izborna komisija 30. januara utvrdila Izveštaj o sprovedenim izborima za poslanike i dodelila 120 mandata strankama i koalicijama koje su prešle cenzus.

  Na osnovu rezultata izbora, Srpskoj naprednoj stranci je pripalo 66 poslaničkih mandata, koaliciji „Srbija protiv nasilja“ 30 mandata, Savezu Vojvođanskih Mađara devet, Socijalističkoj partiji Srbije sedam, a isto toliko će imati i koalicija Nove Demokratske stranke Srbije i Pokreta obnove Kraljevine Srbije, dok će manjinska lista Ruska stranka imati jedan mandat.

  Očekuje se da će vlast formirati SNS sa partnerima iz SPS-a i SVM-a, te da će im se pridružiti i manjinska Ruska stranka.

  Uprkos tome što su vlast ima ubedljivu većinu, ojačao je i opozicioni blok, pa se očekuje više rasprava na skupštinskim zasedanjima.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina