• Konstitutivna sednica u petak 12. jula još uvek nepoznato ko će biti predsednik opštine Inđija

  Konstitutivna sednica Skupštine Opštine Inđija zakazana je za 12.jul kada će biti dodeljeni mandati odbornika u novom sazivu lokalnog parlamenta.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Konstitutivna sednica u petak 12. jula još uvek nepoznato ko će biti predsednik opštine Inđija
  Foto: IN Medija

  Iako je aktuelni predsednik opštine Vladimir Gak 27. juna najavio da je konstitutivna sednica planirana za 12. jul otvorio je I mogućnost da se ona održi koji dan kasnije. Budući odbornici opozicije kao i deo vladajuće većine za IN Medija kažu da je sednica zakazana za petak 12. jul u 10 sati.

  Odbornici će na konstitutivnoj sednici polagati zakletvu koja glasi:

  “Zaklinjem se da ću se u radu Skupštine opštine Inđija pridržavati Ustava, zakona i Statuta opštine Inđija, da ću časno i nepristrasno vršiti dužnost odbornika, rukovodeći se interesima građana.”

  Na sednici će biti izabran predsednik SO Inđija, sekretar skupštine i zamenik predsednika Skupštine opštine. Na ovoj sednici biće izabran i predsednik opštine Inđija, funkcija o kojoj se spekulisalo tokom predizbornih radnji i nakon izbora. O prvom čoveku ili ženi koji će u naredne četiri godine voditi Inđiju govorilo se po kuloarima, tako se moglo čuti da će Inđija ove godine doboti prvu predsednicu opštine iz redova SNS, zatim da će dosadašnjeg predsednika zameniti pojedini direktori javnih preduzeća. Pred sam kraj pronela se vest da na čelu Inđije, ipak, ostaje Vladimir Gak.

  Pored predsednika opštine na konstitutivnoj sednici biće izabran i njegov zamenik, kao i članovi Opštinskog veća.

  U odnosu na prethodni period, ovog puta građani Inđije će imati znatno više predstavnika iz redova opozicije, dok će prvi put Socijalistička partija Srbije od 2000. godine biti u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom.

  Kako izgleda Konstitutivna sednica

  Konstitutivnu sednicu skupštine saziva predsednik skupštine iz prethodnog saziva u roku od deset dana od dana objavljivanja rešenja o dodeli mandata na veb-prezentaciji lokalne izborne komisije, tako da se ta sednica održi najkasnije 30 dana od dana objavljivanja rešenja o dodeli mandata na veb-prezentaciji.

  Nakon podnošenja Izveštaja Izborne komisije Opštine Inđija o rezultatima lokalnih izbora,održanih 2. juna, biće potvrđeni mandati odbornika. Nakon toga sledi izbor Verifikacionog odbora a zatim odluka o potvrđivanju mandata i svečana izjava.

  Na dnevnom redu naći će se i  Rešenja o prestanku mandata odbornicima Skupštine opštine, predsedniku i zameniku predsednika SO, predsedniku i zameniku predsednika opštine i Opštinskom veću. Zatim sledi izbor predsednika Skupštine opštine i izbor zamenika predsednika Skupštine opštine, prestanak mandata sekretaru Skupštine opštine i postavljanje sekretara Skupštine opštine Inđija.

  Na Konstutivnoj sednici biće izabran novi predsednik opštine, njegov zamenik kao i novi saziv Opštinskog veća.

  Konstatovanje prestanka mandata odbornicima koji su izabrani za predsednika opštine i zamenika predsednika opštine i članove Opštinskog veća kao i potvrđivanje mandata novih odbornika.

  Sastav lokalnog parlamenta u Inđiji će izgledati ovako:

   

  SNS – 22 mandata

   

  GG Inđija i ti – 3 mandata

   

  GG GrađanIN – 10 mandata

   

  Biram borbu za Inđiju – 1 mandat

   

  Snaga naroda – 1 mandat

   

  Nakon izveštaja  Verifikacionog odbora,sledi odluka o potvrđivanju mandata, svečana izjava a zatim i izbor Komisije za kadrovska i administrativna pitanja.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija