• Kostreš: Anketni odbor da istraži čime je Vulin zadužio Putinov režim da dobije orden tajne službe

  „Mi nismo rupa na tepihu Evrope, niti ruska gubernija, već nezavisna država, koja mora što pre postati članica Evropske unije“

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Kostreš: Anketni odbor da istraži čime je Vulin zadužio Putinov režim da dobije orden tajne službe
  Foto: Autonomija.info

  Predsednik stranke Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš zahtevao je danas od Skupštine Srbije da u najkraćem mogućem roku formira Anketni odbor sa zadatkom da istraži delovanje bivšeg direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandra Vulina, kako bi se utvrdilo “čime je Vulin zadužio Putinov režim da dobije orden tajne službe”, prenosi Autonomija.

  Tražimo da skupštinski Anketni odbor istraži šta je Aleksandar Vulin radio da je zaslužio najviši orden ruske tajne policije. Koje interese Srbije je stavio u drugi plan da bi radio u korist Ruske Federacije? Da li je njegova smena posledica tih aktivnosti? – naveo je Kostreš u saopštenju za javnost.

  Direktor Federalne bezbednosne službe Rusije Aleksandar Bortnikov odlikovao je Vulina zbog “izuzetnog profesionalizma i doprinosa saradnji srpske i ruske službe”.

  Srbija je nezavisna država i njene institucije moraju je štititi od neodgovornih poteza nosilaca funkcija vlasti. I što je još bitnije, mi nismo rupa na tepihu Evrope, niti ruska gubernija, već nezavisna država, koja mora što pre postati članica Evropske unije. – kazao je Kostreš

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina