• Krčedin i Čortanovci na izborima potvrdili da su zaboravili sve probleme

  Iako se činilo da krčedinci i čortanovčani za sve probleme „krive“ vladajuće, juče su glasanjem potvrdili da ipak podržavaju način na koji se njihovi problemi tretiraju.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Krčedin i Čortanovci na izborima potvrdili da su zaboravili sve probleme
  Foto: IN Medija

  Dva Inđijska sela koja su u proteklom periodu organizovala proteste zbog lošeg vodosnabdevanja, problema sa prevozom i lošom infrastrukturom na jučerašnjim izborima potvrdili su da im trenutna politika odgovara. Krčedin i Čortanovci juče su ubedljivom većinom podržali parlamentarnu i pokrajunsku listu SNS.

  Problem ukinute čortanovačke železničke stanice kao i javnog prevoza poslednjih meseci bili su glavna tema i problem na koji su ukazivali meštani ovog sela. Peticije, mirni protesti građana, apeli i vapaji nisu dali rezultata ali je ovo selo na juče održanim izborima svoje poverenje dalo dosadašnjoj republičkoj i pokrajinskoj vlasti i to sa čak 60,25%.

  Čortanovčani su i 2020. godine proestvovali sa zahtevom da se asfaltira Krajiška ulica čije je asfaltiranje neophodno a za šta su, više puta, dobili uveravanja lokalne samouprave i predsednika opštine Inđija Vladimira Gaka da će biti rešeno. i te 2020. godine meštanima je obećano a nije ispunjeno asfaltiranje pomenute ulice. Tada su odustali od protesta ali i od ideje za daljom borbom za asphalt. Ovo naseljeno mesto inđijske opštine nema kapelu na seoskom groblju, Dom kulture i dečija igrališta što dodatno otežava život na selu, tvrde meštani. Mesna kapela u ovom selu je obećanje na čije ispunjenje meštani čekaju više od decenije. Zadnje obećanje za rešavanje problema mesne kapele u Čortanovcima dato je tokom ove godine.

  U Čortanovcima na biračkom mestu 37. upisano je ukupno 1598 birača od toga je izašlo njih 868 što čini 54,31% od ukupnog broja. Lista „Aleksandar Vučić – Vojvodina ne sme da stane“ u ovom selu na pokrajinskim izborima dobila je ukupno 60,25% odnosno 523 glasa.

  Na parlamentarnim izborima broj izašlih birača je za jedan više od pokrajinskih 869 od čega je lista „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ dobila 535 glasova odnosno 61,57%.

  Krčedinci su pored otežanog javnog prevoza protekle godine apelovao je i na nadležne da putnici koji iz ovog sela putuju ka Novom Sadu ili Beogradu nemaju prevoz. Ovaj problem nije rešen ali su meštani Krčedina izražavanjem svoje izborne volje potvrdili da im trenutna politička atmosfera odgovara.

  Krčedinci su svojim glasovima odlučili i da problem dvomesečne restrikcije vode u toku tropskih dana 2022. godine nije bio problem koji bi promenio njihove izborne odluke. Problem sa vodosnabdevanjem krčedincima je rešen kopanjem dodatnog B5 bunara, proteklog leta imali su redovno vodosnabdevanje i taj projekat nagrađen je gotovo 62% u korist vladajuće parlamentarne i pokrajinske strukture.

  Na dva biračka mesta u Krčedinu ukupno je pravo glasa imalo 1938 glasača, svoje pravo na parlanemtarnim izborima iskoristilo je 1303 glasača, od čega je za listu „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ osvojila 836 glasova.

  U krčedinu na dva izborna mesta za pokrajinske izbore upisano je ukupno 1954 glasača od čega je njih 1297 iskoristilo svoje glasačko pravo. Od ukupnog broja izašlih 837 je glasalo za listu „Aleksandar Vučić – Vojvodina ne sme da stane“

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Inđija: Subvencije za samozapošljavanje

  U skladu sa Akcionim planom zapošljavanja opštine Inđija za period od 2024. do 2026. godine, Nacionalna služba za zapošljavanje i Opština Inđija, raspisali su javne pozive za učešće […]

  Letovanje za decu iz socijalno ugroženih porodica

  Grupa od pedesetoro dece iz socijalno ugroženih porodica iz inđijske opštine 25. jula putuje na more u Baošiće, u odmaralište Crvenog krsta Srbije, saopšteno je iz lokalne […]

  Poklon laptopovi za školsku 2022/23 godinu

  Sa godinu dana zakašnjenja, danas su uručeni laptopovi vukovcima, sportistima i učenicima koji su postigli rezultate na republičkim takmičenjima za školsku 2022/23 godinu. […]