• Kreativni centar „Artelje“ u aprilskom repertoaru publici donosi četiri predstave

  Kreativni centar Artelje u aprilu će obradovati inđijsku publiku sa pet pozorišnih predstava od čega jednom premijerom.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Kreativni centar „Artelje“ u aprilskom repertoaru publici donosi četiri predstave
  Foto: IN Medija

  Repertoar Kreativnog centra “Artelje” u aprilu donosi predstavu “Životinjska farma” 6. Aprila od 20 sati. Životinjska farma je satirična novela ili bajka Džordža Orvela koja govori o grupi životinja koja je osvojila farmu za sebe i uživa u tome, do jednog perioda kad za njih počinje teror i patnja. Ova adaptacija klasika istražuje složenu dinamiku moći i promene, kroz prizmu životinjskog sveta. Predstava koja će vas ostaviti bez daha i naterati da razmislite o suštinskim pitanjima slobode, autoriteta i moralnosti. Ovde nećete samo gledati predstavu, već ćete biti deo ritma revolucije, gde će svaki udarac kopita i svaki šapat krila biti vaš poziv na buđenje.

  Režiju potpisuje potpisuje Kristijan Marković.

  Vikend nakon, toga u subotu 13. aprila od 18 sati na repertoaru je premijerno izvođenje predstave “Snežana i sedam patuljaka” i još jedno izvođenje iste predstave  14. aprila od 18 sati. Režiju potpisuje Teodora Marčeta.

  “Snežana i sedam patuljaka” je bajkovita priča o hrabroj devojci čije se avanture prepliću sa čarobnim svetom sedam veselih patuljaka. Sa elementima magije, avanture i prijateljstva, ova predstava nas vodi kroz čarobnu šumu gde se susrećemo sa zlom kraljicom, princem, i naravno, sedam dragih patuljaka koji će učiniti sve da zaštite Snežanu od zlih planova.

  Već 20.aprila od 20 sati na repertoaru je predstava “Veče budala” čiju premijeru je inđijska publika imala priliku da pogleda 23. marta.

  “Večera budala” je komedija koju je napisao francuski dramatičar Fransis Veber. Radnja se vrti oko Pjera , uspešnog poslovnog čoveka koji redovno organizuje večere na kojima svaki gost treba da dovede osobu koju smatra budalom. Međutim, tokom jedne večeri, Pjer doživljava povredu i ostaje zarobljen u svom stanu s čudnim čovekom po imenu Pinjon. Pjer otkriva da on, iako ima neobične navike, ima dobro srce. Kroz niz urnebesnih situacija, ova komedija zabune istražuje teme prihvatanja različitosti, prevazilaženja predrasuda i otkrivanja pravog karaktera.

  Režiju potpisuje Kristijan Marković, glume Nikola Delić, Marko Mijatović, Lana Denčić, Vuk Manojlović, Mihajlo Tumara, Jelena Milošević i Jovana Knežević.

  I 24. aprila publika će imati priliku da pogleda “Ožalošćenu porodicu” po motivima dela Branislava Nušića od 20 sati.

  Branislav Nušić, kao jedan od najcenjenijih srpskih pisaca i dramaturga, često je kroz svoje komedije ismevao društvene norme, licemerje građanske klase i birokratiju. U predstavi „Ožalošćena porodica“, poniremo u svet porodice koja se, suočena s iznenadnim gubitkom, nađe pred brojnim izazovima, ali i komičnim situacijama.

  U komediji Ožalošćena porodica (1934.) Nušić je kritičku oštricu usmerio na pokvarenu i gramzivu porodicu, pre svega na ljudsku pohlepu.

  Nušić je u “Ožalošćenoj porodici” nepogrešivo tačno prikazao i raskrinkao neiskrene odnose u porodice kada zbog pohlepe maske počinju padati i ostane samo primitivizam uma malog čoveka.

  Režija i adaptacija: Teodora Marčeta

  Ulaz na sve predstave je besplatan. Međutim, ukoliko želite, možete ostaviti dobrovoljni prilog za dalji rad udruženja.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura