• „Lasta“ se seli u toplije krajeve: Privatizaciju čeka još 57 preduzeća

  Na listi Ministarstva privrede nalazi se ukupno 57 preduzeća u postupku privatizacije, od toga u procesu analize i pripreme za privatizaciju trenutno je 54 preduzeća, tri su preduzeća sa javnim pozivom u toku, objavljeno je na portalu Ministarstva privrede.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  „Lasta“ se seli u toplije krajeve: Privatizaciju čeka još 57 preduzeća

  Kako piše Nova ekonomija, na spisku preduzeća za privatizaciju nalazi se napomena kod 41 firme da nije moguća objava javnog poziva, a da kod 13 firmi postoji mogućnost objave javnog poziva.

  Firme kod kojih je moguća objava javnog poziva za prikupljanje pisama o zainteresovanosti potencijalnih kupaca u ovoj godini su: saobraćajno preduzeće „Lasta“ koje ima 2.015 radnika, proizvođač guma „Trayal Korporacija“ iz Kruševca sa 989 zaposlenih, za proizvođača crepa i opeke „Toza Marković“ iz Kikinde (oko 550 radnika) u je toku procedura pronalaska kupca.

  Takođe, na toj listi su i firme „Jugoinspekt“ Beograd firma za tehničko ispitivanje i analize, „Jat – apartmani Kopaonik“.

  Javni poziv je u toku za firme „Energo Zelena“ iz Inđije čija je delatnost tretman i odlaganje otpada koji nije opasan i poljoprivredna firma „Ager“ Đala koja se bavi proizvodnjom žita i uljarica.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Vlada Srbije: Skuplji hleb od brašna T-500

  Vlada Srbije usvojila je danas izmenjenu Uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna "T-500" kojom se koriguje cena te životne namirnice jer su poskupele […]

  Za vikend promocija programa InfinitUm

  U subotu 22. juna održava se promocija InfinitUm u Oplenačkoj 33d u Beogradu. InfinitUm je program intelektualnog, socijalnog i emocionalnog razvoja dece. […]