• Lemaić: Svesni smo potrebe pranja ulica

  JKP“Komunalac“Inđija proteklih dana prao je šetalište u Ulici Vojvode Stepe ali kako navode iz ovog preduzeća u pitanju je jednokratno spiranje ostataka soli koju su posipali tokom snežnih dana. Za sada nema govora o redovnom pranju ulica ali je u planu nabavka kamiona koji bi služio za te namene.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Lemaić: Svesni smo potrebe pranja ulica

  Nakon klizališne i zimske sezone radnici JKP Komunalac su proteklih dana prali šetalište I trg na kom je bilo postavljeno klizalište, međutim za sada nije reč o redovnoj aktivnosti pranja ulica.

  -Na žalost ne mogu potvrditi da će pranje ulica biti praksa u budućem period iako smo svesni da potreba I tek kako postoji. Pešačka zona u Ulici Vojvode Stepe oprana je uz pomoć multifunkcionalne čistilice koja je namenjena pre svega za pešačku zonu, a mašina u isto vreme čisti i pere ulice i ima mogućnost da čisti sneg. Ona nema kapacitet da pere veće površine. – kaže za IN Medija director JKP”Komunalac” Dušan Lemaić

  On ističe da je za ovo preduzeće prioritet nabavka dodatnog kamiona za odvoženje smeća kao I još jedno pogrebno vozilo a da je u perspektivi nabavka kamiona za pranje ulica.

  -U toku je izrada projekta sa kojim bi aplicirali kod Japanske ambasade za nabavku kamiona za pranje ulica. Za sada raspolažemo sa malom čistilicom koju smo iskoristili da iz pešačke zone speremo ostatke soli koje smo posipali tokom zimske sezone. – objašnjava Lemaić.

  Pored potrebe za podizanje nivoa higijene ulica za ovaj posao potrebno je uposliti dodatnu readnu snagu. Lemaić navodi da bi se kamion punio iz bunara a da bi jedno punjenje zadovoljavalo potrebe pranje ulice od kružnog toka kod parka Vašarište pa do autobuske stanice u Inđiji odnosno dužine oko 2 kilometra.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Javna rasprava o rebalansu budžeta od 27. aprila

  U ponedeljak, od 10 sati, održaće se sednica Opštinskog veća na kojoj će većnici doneti Zaključak o sprovođenju javne rasprave o Nacrtu Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine […]