• Lokalna SNS vlast opet napada novinare IN Medija

  Lokalna vlast reagujući na tekst našeg portala u kom se navodi da se od 11. marta niko nije obratio Sistemu 48, uputila je saopštenje u kom optužuje IN Medija da je „primer manipulacije lokalnog medija“.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Lokalna SNS vlast opet napada novinare IN Medija
  Foto: IN Medija

  Podsetimo,  IN Medija je u svom tekstu, pozivajući se na informacije sa zvaničnog sajta Opštine Inđija, navela da su se građani opštine Inđija svega 3 puta obratili predstavnicima lokalne samouprave putem Sistema 48. Takođe, prema informacijama sa zvaničnog sajta lokalne samouprave se navodi da su svi zahtevi iz Inđije dok se iz ostalih naseljenih mesta opštine nije niko obraćao nadležnima.

  Početkom godine, tačnije u januaru dva zahteva građana su se odnosila na zamenu javne rasvete. Naredni zahtev stigao je tek 11. marta i takođe se odnosio na zamenu javne rasvete.

  Optužujući naš medij da obmanjuje javnost, lokalna vlast je u svom saopštenju navela da su, od početka tekuće godine, građani u periodu od 11. marta do 17. maja podneli 260 zahteva.

  Oko polovinu zahteva je iz seoskih sredina. Od toga, na opštinska odeljenja se odnosilo 79 a na javna i komunalna preduzeća 181 zahtev. Najviše zahteva je primilo Javno preduzeće „Inđija put“ i to 127, zatim opštinsko Odeljenje za inspekcijske poslove (64 zahteva) i Javno komunalno preduzeće „Кomunalac“ (47 zahteva). – tvrde opštini Inđija bez obzira što i dalje na sajtu jasno piše da je bilo svega tri zahteva.   

  Foto: Skrinšot sajt Opština Inđija

  Ovo je jedan od gotovo svakodnevnih primera manipulacije ovog medija. Plasiranje lažnih vesti, izvlačenje informacija iz konteksta i fabrikovanje tabloidnih naslova je očigledna specijalnost ovog „medija“. – navodi aktuelna vlast.

  Ovo nije prvi put da SNS vlast koristeći zvaničan nalog na društvenim mrežama Opštine Inđija napada IN Mediju optužujući novinare naše redakcije da i nisu novinari.

  Redakcija IN Medija je od početka svog rada ukazivala na pogrešne odluke lokalne vlasti pa i na kršenja Zakona zbog čega je na meti lokalne vlasti bila samo pet meseci nakon registrovanja.

  Bez obzira na pritiske i pretnje, redakcija IN Medija je nastavila da obavlja odgovorno svoj posao ukazujući na štetne odluke lokalne vlasti i informišući građane o načinu na koji se troši novac iz budžeta.

  I pored činjenice da je naš portal registrovan i da novinari koji pišu za IN Medija rade u javnom interesu lokalna vlast je odbijala da nam upućuje pozive na događaje pa i sednice lokalnog parlamenta. To doduše ne radi ni posle tri godine.

  Pored toga, naš portal je jedini medij u Inđiji čiji projekat ni jednom za tri godine nije prošao Komisiju na konkursu za sufinansiranje medija. Uvek je odbijen bez jasnog obrazloženja.

  Međutim, za razliku od lokalne vlasti kvalitetan rad su prepoznale kolege iz drugih medija te su naši tekstovi objavljivani u svim najznačajnim medijima u Srbiji ali i u čitavom regionu.

  IN Medija će i o ovom slučaju napada i diskriminacije obavestiti sva relevantna udruženja novinara u zemlji i inostranstvu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Stanje sa rezervama krvi nepromenjivo – na minimumu

  Crveni krst Inđija i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine sutra od 8 do 11 sati u inđijskom Domu zdravlja sprovešće još jednu redovnu akciju dobrovoljnog davalaštva krvi. Svi koji se odazovu […]

  Prodajna cena Energo Zelene sa 10,6 na 5,3 miliona evra

  Firmu za preradu životinjskog otpada iz Inđije država nije uspela da proda za 10,6 miliona evra, iako je zbog kršenja sopstvenih propisa, presudom međunarodne arbitraže, morala da je otkupi od […]

  Inđija sutra obeležava gradsku slavu

  Ove godine gradska slava Duhovi praznuje se 23. juna u Inđiji, dan ranije meštani Maradika obeležiće slavu dok beščani Duhove obeležavaju u ponedeljak 24. […]