• Maja Gojković: Pokrajinska vlada će nastaviti sa kontinuiranom podrškom radu Crvenog krsta Vojvodine

  Povodom Nedelje Crvenog krsta, koja se obeležava od 8. do 15. maja, predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković primila je predsednika i sekretara Crvenog krsta Vojvodine Dejana Ukropinu i Boška Mitrašinovića.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Maja Gojković: Pokrajinska vlada će nastaviti sa kontinuiranom podrškom radu Crvenog krsta Vojvodine
  Foto: Pokrajinska vlada

  Kako je saopšteno iz Pokrajinske vlade, na sastanku održanom u Pokrajinskoj vladi predsednica Gojković je informisana o aktivnostima CKV tokom Nedelje Crvenog krsta, kao i o planovima te organizacije za naredni period.

  Predsednica Gojković istakla je značaj rada ove humanitarne organizacije i ljudi koji su posvećeni ovom poslu važnom za celo društvo.

  Kako je navela, Pokrajinska vlada će i nadalje nastaviti sa kontinuiranom podrškom radu Crvenog krsta Vojvodine.

  I ove godine će Pokrajinska vlada finansirati odmor i oporavak 450 dece iz socijalno ugroženih porodica u odmaralištima Crvenog krsta Vojvodine. Za sedmodnevni boravak dece, u nekoliko smena, izdvojeno je 10,5 miliona dinara, a sredstva su usmerena Crvenom krstu Vojvodine. – naglasila je Maja Gojković.

  Mališani će tom prilikom imati i organizovane radionice u okviru Letnje škole Crvenog krsta, koje će držati mladi volonteri. Teme radionica su, između ostalog, promocija humanih vrednosti, zaštita od trgovine ljudima,  zdravstveno preventivne aktivnosti. Imaće priliku da nauče i osnove pružanja prve pomoći i da se upoznaju sa principima i vrednostima organizacije Crvenog krsta.

  Predsednik Crvenog krsta Vojvodine Dejan Ukropina zahvalio je na podršci Pokrajinske vlade kojom je omogućena realizacija dosadašnjih projekata, koji obuhvataju, pored volonterskog rada, i podršku radu narodnih kuhinja.

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina

  Aurora Borelis zabeležena i iznad Bačke Topole

  Planeta Zemlja je od juče pod udarom jake geomagnetne oluje koju izazivaju erupcije na površini Sunca do kojih je došlo prethodnih dana, što je dovelo do pojave fenomena Polarne […]