• Mali: Ovo je period najbržeg ekonomskog razvoja Srbije

  Ovo je period najbržeg ekonomskog razvoja Srbije, ulažemo u infrastrukturu, ona nas čini atraktvnijom zemljom, dolaze investitori, otvaraju se nova radna mesta čime imamo novca za dalje podizanje plata i penzija i dalje investicije, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali, saopšteno je iz njegovog kabineta.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Mali: Ovo je period najbržeg ekonomskog razvoja Srbije
  Foto: Instagram

  Mali je za TV Prva istakao da izložba „Ekspo 2027“ velika razvojna šansa za celu Srbiju i da je planirano ukupno 17 milijardi evra investicija, od čega su u ovogodišnjem budžetu obezbeđene 2,5 milijarde.

  Dodao je da su već počeli radovi na izgradnji lokacije za Ekspo 2027 na površini od 250 hektara i da će „na izuzetno teškoj lokaciji za gradnju“ biti nasuto 4,5 miliona kubnih metara peska, milion kubnih metara kamena.

  Mali je najavio i veća izdvajanja za lečenje retkih bolesti, inovativne lekove i to između pet i sedam milijardi dinara godišnje.

  Naveo je da je planiran veliki investicioni ciklus u okviru koga će se rekonstruisati i opremati i domovi zdravlja širom Srbije i da će razvojnim projektima biti obuhvaćeni svi sektori i da će se ulagati i u turizam, i razvoj rečnog saobraćaja i turizma.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Za vikend promocija programa InfinitUm

  U subotu 22. juna održava se promocija InfinitUm u Oplenačkoj 33d u Beogradu. InfinitUm je program intelektualnog, socijalnog i emocionalnog razvoja dece. […]