• Metrans, železnička filijala luke Hamburg, kupila Adrija rejl grupu u Srbiji i Hrvatskoj

  Adria rejl grupa uz to poseduje i terminal u Inđiji, od kojeg će svakodnevno saobraćati teretni vozovi Metransa do luke u Rijeci.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Metrans, železnička filijala luke Hamburg, kupila Adrija rejl grupu u Srbiji i Hrvatskoj
  Foto> IN Medija

  Metrans, železnička filijala akcionarskog društva Hamburške luke i logistika (HHLA) preuzela je stopostotno vlasništvo Adria rejl grupe (Adria Rail Group) koja saobraća na teritoriji Srbije i Hrvatske, čime širi svoje poslovanje u regionu jugoistočne Evrope.

  HHLA je saopštila da će Metrans pružati usluge železničkog prevoza iz jadranskog regiona ka srednjoj i jugoistočnoj Evropi kojim će namiriti 70 odsto kontejnerskog prevoza iz Srbije i Hrvatske.

  Adria rejl grupa uz to poseduje i terminal u Inđiji, od kojeg će svakodnevno saobraćati teretni vozovi Metransa do luke u Rijeci. Takođe, novi terminal u Inđiji povezan je sa saobraćajnim čvorištem Metransa u Budimpešti.

  Metrans je još u martu 2023. preuzeo 51 odsto akcija Adrija rejl grupacije, a sada je potpuni vlasnik.

  Evropska mreža Metransa prostire se od Severnog i Baltičkog mora, pa do Jadrana i Crnog mora i kontinuirano se širi, navodi se u saopštenju. U toj mreži, Metrans svojim korisnicima nudi više od 650 redovnih železničkih veza nedeljno.

  Dodaje se i da se kompanija Metrans ulaganjem u moderne električne lokomotive, struju iz obnovljivih izvora i električne dizalice na terminalima već godinama zalaže za klimatske ciljeve i radi u prilog cilja koncerna HHLA da do 2040. postane potpuno klimatski neutralna.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija