• Milan Radonjić tužio Slavko Ćuruvija fondaciju

  „Ova tužba je posledica atmosfere u društvu koju kreira vlast.“

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Milan Radonjić tužio Slavko Ćuruvija fondaciju
  Foto: Fondacija Slavko Ćuruvija (autor: Petar Mitić)

  Bivši načelnik beogradskog centra Resora državne bezbednosti, Milan Radonjić, jedan od četvorice optuženih za ubistvo Slavka Ćuruvije koji su u februaru oslobođeni odlukom Apelacionog suda, tužio je Slavko Ćuruvija fondaciju zbog saopštenja u kom su izrazili neslaganje sa tom presudom.

  Zbog povrede ugleda i časti, Radonjić od Fondacije traži odštetu od 500.000 dinara.- navodi se u saopštenju je Slavko Ćuruvija fondacije.

  Nakon 25 godina od ubistva Ćuruvije, devet godina dugog sudskog postupka, dve prvostepene presude kojima su proglašeni krivim i konačnog oslobađanja optuženih zbog nedostatka dokaza, zločin nad novinarom i vlasnikom Dnevnog telegrafa i Evropljanina ostaje nekažnjen i nerazrešen.

  Sada prisustvujemo pokušaju da se i samo sećanje na Ćuruviju zatre, i da se ućutkaju glasovi koji ne pristaju na zaborav i nekažnjivost, navodi se u saopštenju.

  Ova tužba je posledica atmosfere u društvu koju kreira vlast. Zarobljena država ne razrešava i ne kažnjava zločine činjene za njen račun i u njeno ime. Nasilje i zločin se veličaju i ohrabruju, a zločinci slave kao heroji. Svaka vrsta kritike na račun sadašnjih i prošlih grehova vlasti se najbrutalnije guši. Ovo je nastavak progona Slavka Ćuruvije, 25 godina nakon što je ubijen. – zaključuje se u saopštenju i dodaje da će Slavko Ćuruvija fondacija nastaviti da neguje sećanje na novinara čije ime nosi, ali i da insistira na kažnjavanju svih napada na novinare. Najpre oslobađajućom presudom, a sada i zastrašivanjem tužbama, takvi napadi se ohrabruju.

  Na to ne pristajemo. – poručuju iz fondacije.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Vladimir Orlić postavljen za direktora BIA

  Savet za nacionalnu bezbednost je na današnjoj sednici dao saglasnost za imenovanje Vladimira Orlića za direktora Bezbednosno-informativne agencije […]