• Ministar sporta: Nacionalni stadion će biti čudo neviđeno, ukras Srbije i regiona

  Ministar sporta Zoran Gajić rekao je da je srećan što je ministarstvo deo velikog projekta „Srbija 2027“ koji će u svakom pogledu nabolje promeniti izgled Srbije.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ministar sporta: Nacionalni stadion će biti čudo neviđeno, ukras Srbije i regiona
  Foto: Ministarstvo finansija

  Što se tiče ulaganja u sport, to su tri velika pravca, infrastruktura, finansiranje redovnih programa svih naših nacionalnih saveza i sistema, stipendiranje mladih sportista i organizacija velikih međunarodnih takmičenja. I sa treće strane, što mene itekako raduje, a to je u ulaganje u ljude. Ulaganje u naučnoistraživački rad i obrazovanje trenerskog kadra, stručnjaka u sportu i sportskih stručnjaka rekao je Gajić za TV Tanjug.

  Što se tiče infrastrukture, jasno je da u narednom periodu imamo najveću stvar, a to je izgradnja Nacionalnog stadiona od 52.000 mesta, što će figurativno rečeno biti ‘čudo neviđeno’. Zaista jedan stadion koji će biti ne samo funkcionalan, nego će biti ukras celog grada, Srbije i regiona, zaštitni znak kompletnog kompleksa ‘Ekspo 2027’- naglasio je ministar sporta.

   Gajić je istakao da će Srbija dobiti akva centar za sve vodene sportove na jednom mestu.

  To će u budućnosti pružiti mogućnost organizacije najvećih svetskih, regionalnih i domaćih takmičenja. U izgradnji su dva velika objekta, odbojkaški trenažni centar i centar SD Radnički. Pravi se dokumentacija za puno fudbalskih stadiona, male i srednje veličine. Veliki broj atletskih tartan staza je uvek u planu. U prethodnom periodu izgrađena je otvorena atletska dvorana, a veliki broj sportista trenira u toj sali. Zaista se ponosimo time naveo je Gajić.

   Kako je rekao, srpski sportisti će za osvojenu zlatnu medalju na OI u Parizu dobiti po 200.000 evra.

   To je nešto što ima višestruko značenje. Onaj ko je pravi šampion, ko ide to da osvoji, to je nešto što nije presudno, ali jeste veoma važno. Međutim, to je poruka za mlade, to je poruka za nove koje dolaze, to je poštovanje i to je na neki način odavanje važnosti celom našem sportskom pokretu. Odavno je poznato da sve što se uloži u sport vraća se višestruko. To je velika zahvalnost i razumevanje koje država pokazuje svojim budućim šampionima dodao je Gajić.

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija