• Ministarka: Nije zadatak Vlade da prevaspitava roditelje

  Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski ocenila je da su prosvetni radnici svetinja i da ne smeju da budu izloženi pritiscima.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ministarka: Nije zadatak Vlade da prevaspitava roditelje
  Foto: 021.rs

  Ministarka je, gostujući na televiziji Prva, kazala da postoji politička volja da se reše problemi u obrazovnom sistemu.

   Navela je, međutim, da „nije zadatak Vlade da prevaspitava roditelje“.

  Ocenila je da je loša komunikacija između roditelja i prosvetnih radnika uzrok problema.

   Dodala je da svi koji primene nasilje treba da budu strogo kažnjeni.

  -Prosvetni radnici su često suočeni sa hirovitim roditeljima koji se, u potrebi za nekom ličnom ambicijom, često na neprimeren način obračunavaju sa prosvetnim radnicima. U pitanju je manjina, ali takvi primeri privuku pažnju javnosti. Nadležni organi treba najstrože da kazne počinioce takvih dela i nedopustivo je da se neko poziva na porodični pedigre.- navela je Stamenkovski.

  Majka jednog učenika fizički je napala nastavnicu u Osnovnoj školi „Jovan Dučić“ na Novom Beogradu u četvrtak, a policija je saopštila da je ona uhapšena, zbog sumnje da je počinila krivična dela zlostavljanje i mučenje i ugrožavanje sigurnosti.

  U OŠ „Sveti Sava“ na Vračaru roditelji su verbalno i fizički napali učiteljicu. Kako je za medije ispričala majka, bili su izrevoltirani time što je ta učiteljica na ekskurziji, navodno, gurnula njihovu ćerku koja je bolesna, a po povratku nije želela da razgovara sa njima. 

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Smenjen direktor Elektrodistribucije Srbije

  Direktor Elektrodistribucije Srbije (EDS) Bojan Atlagić razrešen je, umesto njega tu funkciju obavljaće Biljana Komnenić, dosadašnja direktorka tehničkog […]

  Likvidiran ubica policajca

  Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je likvidiran ubica […]