• Ministarstvo: U Čortanovcima nisu postojale tehničke i prostorne mogućnosti za železničku stanicu

  Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture uputilo je dopis predsedniku opštine Inđija Vladimiru Gaku u kome se navodi da nisu postojale tehničke i prostorne mogućnosti u Čortanovcima da se stanični kapaciteti prošire, odnosno da se umesto dotadašnja dva koloseka izgrade još dva, koji bi služili kao zaustavni, objavila je Opština Inđija.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ministarstvo: U Čortanovcima nisu postojale tehničke i prostorne mogućnosti za železničku stanicu
  Foto: Živan Pašić

  U saopštenju se navodi da je u projektu  jasno definisano da blizina tunela i vijadukta u Čortanovcima, kao i reljef terena, onemogućavaju proširenje i dogradnju staničnih kapaciteta.

  -Jedino rešenje je prilagođavanje javnog gradskog prevoza železničkom redu vožnje.- ističe se u dopisu resornog ministarstva upućenog Opštini Inđija.

  Ministarstvo na kraju dopisa opominje Opštinu Inđija da „predočeno primi sa pažnjom i izvesti ministarstvo o stavu Opštine Inđijavezano za stvaranje uslova za bolji pristup železničkom saobraćaju za lokalne stanovnike“

  Opština Inđija se dalje ograđuje od preporuke ministarstva navodeći je lokalna samouprava „još odavno pokrenula složenu proceduru za izradu koncesionog akta za javno-privatno partnerstvo, koja je izuzetno kompleksna i na koju utiču brojni „spoljašni čionici“, kao što je na primer cena nafte i vozila.“

  Lokalna samouprava tvrdi u svom izlaganju da se navedeni proces se privodi kraju i uskoro se očekuje raspisivanje tendera za izbor novog prevoznika.

  -Time će biti rešen problem javnog gradskog prevoza i uspostaviće se brza i česta saobraćajna veza između Čortanovaca i Beške i železničke stanice koja se nalazi između ova dva mesta.- kaže se u odgovoru Opštine Inđija na preporuke resornnog  ministarstva.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Javna rasprava o rebalansu budžeta od 27. aprila

  U ponedeljak, od 10 sati, održaće se sednica Opštinskog veća na kojoj će većnici doneti Zaključak o sprovođenju javne rasprave o Nacrtu Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine […]