• Ministarstvo zdravlja predstavilo centralizovanu Platformu za zbrinjavanje urgentnih stanja

  Ministarstvo zdravlja predstavilo je danas centralizovanu Platformu za zbrinjavanje urgentnih stanja koja po navodima tog resora, omogućava efikasniju razmenu medicinske dokumentacije i bržu komunikaciju između hitnih službi, maksimalnu zaštitu podataka, uz bržu dijagnostiku i pravovremeno lečenje i zbrinjavanje pacijenata.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ministarstvo zdravlja predstavilo centralizovanu Platformu za zbrinjavanje urgentnih stanja

  Kako je saopštilo to ministarstvo, platforma je za sada implementirana u Univerzitetskom kliničkom centru Srbije i u beogradskim kliničko-bolničkim centrima „Dr Dragiša Mišović“, „Zvezdara“, „Bežanijska kosa“ i „Zemun“ a u narednih 10 dana u projekat će biti uključen i Institut za ortopediju Banjica i Specijalna bolnica za cerebrovaskularne bolesti „Sveti Sava“ u Beogradu.

  -Pored toga što se na ovaj način obezbeđuje sigurna i zaštićena komunikacija između informacionih sistema, medicinska dokumentacija se prosleđuje u realnom vremenu, dok se upotrebom SMS notifikacije kod zdravstvenih radnika postiže brža razmene informacija- stoji u saopštenju.

  Dodaje se da će druga faza implementacije projekta uključiti i Zavod za urgentnu medicinu Beograd.

  -Projekat je realizovan u skladu sa novim Zakonom o zdravstvenoj dokumentaciji i evidencijama u oblasti zdravstva, imajući u vidu da se koristi isključivo elektronska dokumentacija – saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Smenjen direktor Elektrodistribucije Srbije

  Direktor Elektrodistribucije Srbije (EDS) Bojan Atlagić razrešen je, umesto njega tu funkciju obavljaće Biljana Komnenić, dosadašnja direktorka tehničkog […]

  Likvidiran ubica policajca

  Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je likvidiran ubica […]